{{title}}
{{body}}
{{tagline}}
{{body}}
| {{tag}}
{{body}}
{{body}}
{{item.label}}
{{f.label}}
{{Body}}
{{receiptRedirectText}}
Fejlkode: {{resetErrorCode}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{data.labels.body}}
{{data.labels.body}}
Her kan der kun vælges en:
Her kan der vælges flere:
Bemærk: ved valg af flere bliver søgningen smallere!
{{labels.errorBody}}
{{labels.noResultsBody}}
{{labels.errorBody}}
{{labels.noResultsBody}}
{{scrollHint}}
{{textLabels.successBody}}
{{data.qrText}}
{{Description}}
{{item.location}}
{{item.prices[0].value}} kr. ({{item.prices[0].label}}) / {{item.prices[1].value}} kr. ({{item.prices[1].label}})
{{item.location}}
{{item.prices[0].value}} kr. ({{item.prices[0].label}}) / {{item.prices[1].value}} kr. ({{item.prices[1].label}})
{{errorBody}}
{{noResultsBody}}
Her kan du som firmaadministrator ændre de 5 primære kontaktpersoner i jeres firma.
{{headerSubText}}
{{modal.modalCorrelationIdDisclaimer}}
{{headerSubText}}
{{additionalInformation.sustainability.subtitle}}
{{additionalInformation.sustainability.carbonReductionFocus}}
{{additionalInformation.sustainability.carbonReductionPotential}}
{{additionalInformation.investors.subtitle}}
{{additionalInformation.investors.businessModel.label}}
{{additionalInformation.companyStatus.label}}
{{additionalInformation.companyOtherArtifacts.label}}
{{modal.modalCorrelationIdDisclaimer}}
{{eventCard.text}}
Brexit og usikkerheden om den kommende handelsaftale med Storbritannien bør få den danske regering og de danske virksomheder se mod andre eksportmarkeder, viser analyse fra Dansk Erhverv.
Nyhed. 20. december 2019
Alt tyder på at Storbritannien forlader EU snart, men der mangler stadig at blive forhandlet en færdig handelsaftale mellem EU og Storbritannien. Uanset udfaldet af de forhandlinger er der udsigt til flere handelshindringer i samhandlen med Storbritannien og ikke færre. Der er også udsigt til en reduceret efterspørgsel efter danske eksportvarer i Storbritannien, hvis den britiske økonomi går ned i gear i kølvandet på Brexit. Derfor bør danske eksportvirksomheder være på forkant og kigge nøje på nye, alternative markeder for deres eksport. En analyse fra Dansk Erhverv viser, at det særligt er kendte lande som Sverige, Holland, Tyskland, Belgien, Norge, Frankrig og Kina, som kan aftage flere af de eksportvarer, som vi i dag i stor stil sender til Storbritannien, men også markeder som Canada, Japan og Singapore, som EU har frihandel er med, kan være interessante.
”800.000 danske jobs er afhængig af eksport i Danmark. Der er behov for, at vi arbejder på fastholde de markeder, som vi allerede er tilstede på og sikre, at vi kan udnytte nye markeder optimalt. Vi må ikke blive for afhængige af få markeder, for så er vi sårbare over for begivenheder som brexit og handelskrige. Derfor skal vi løfte blikket nu og sætte fokus på, hvor vores virksomheder kan afsætte i fremtiden,” siger administrerende direktør i Dansk Erhverv Brian Mikkelsen.
Styrk Udenrigsministeriet
Danmark eksporterer hvert år varer og tjenester til udlandet for over 1250 mia. kr. eller 55 pct. af Danmarks BNP. Derfor er det vigtigt for hele Danmarks økonomi, at danske virksomheder har de bedste muligheder for at være tilstede på de globale markeder.
Læs artikel i Dagbladet Børsen (20/12): Brian Mikkelsen: Besparelser var en fejl (kræver abonnement)
”I en verden, hvor global frihandel er presset, skal vi have et Udenrigsministerium, som kan fokusere på at sikre en fortsat høj dansk eksport. Det kræver ressourcer og jeg mener, at besparelsen på Udenrigsministeriets område skal stoppe, og at der skal findes penge til styrke tilstedeværelsen på vigtige ambassader og til opgradering af handels- og eksportområdet,” siger Brian Mikkelsen.
Ressourcerne skal gå til, at danske virksomheder lettere kan få lettere adgang til nye markeder og vinde nye markedsandele dér, hvor de allerede er tilstede.
”Konkret skal vi på ambassaderne sikre gode lokale kontakter, arrangere eksportfremstød, åbne døre for danske virksomheder og fjerne markedsbarrierer. De ansatte på ambassaderne kender de lokale forhold og markeder og kan være guld værd for vores eksportvirksomheder,” siger Brian Mikkelsen
Læs hele analysen her: