{{title}}
{{body}}
{{tagline}}
{{body}}
| {{tag}}
{{body}}
{{body}}
{{item.label}}
{{f.label}}
{{Body}}
{{receiptRedirectText}}
Fejlkode: {{resetErrorCode}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{data.labels.body}}
{{data.labels.body}}
Her kan der kun vælges en:
Her kan der vælges flere:
Bemærk: ved valg af flere bliver søgningen smallere!
{{labels.errorBody}}
{{labels.noResultsBody}}
{{labels.errorBody}}
{{labels.noResultsBody}}
{{scrollHint}}
{{textLabels.successBody}}
{{data.qrText}}
{{Description}}
{{item.location}}
{{item.prices[0].value}} kr. ({{item.prices[0].label}}) / {{item.prices[1].value}} kr. ({{item.prices[1].label}})
{{item.location}}
{{item.prices[0].value}} kr. ({{item.prices[0].label}}) / {{item.prices[1].value}} kr. ({{item.prices[1].label}})
{{errorBody}}
{{noResultsBody}}
Her kan du som firmaadministrator ændre de 5 primære kontaktpersoner i jeres firma.
{{headerSubText}}
{{modal.modalCorrelationIdDisclaimer}}
{{headerSubText}}
{{additionalInformation.sustainability.subtitle}}
{{additionalInformation.sustainability.carbonReductionFocus}}
{{additionalInformation.sustainability.carbonReductionPotential}}
{{additionalInformation.investors.subtitle}}
{{additionalInformation.investors.businessModel.label}}
{{additionalInformation.companyStatus.label}}
{{additionalInformation.companyOtherArtifacts.label}}
{{modal.modalCorrelationIdDisclaimer}}
{{eventCard.text}}
Efter flere år med besparelser på uddannelserne står vi nu med en finanslov, der indeholder gode nyheder for uddannelserne. For det første er de årlige to-procents-besparelser taget af bordet.
Finanslov 2020
Af Mads Eriksen, uddannelses- og forskningspolitisk chef, Dansk Erhverv
Efter flere år med besparelser på uddannelserne står vi nu med en finanslov, der indeholder gode nyheder for uddannelserne. For det første er de årlige to-procents-besparelser taget af bordet. Dertil er der penge til kvalitet i folkeskolen og til at styrke den åbne skole, kvalitet på erhvervsuddannelserne og på de humanistiske og samfundsvidenskabelige uddannelser. Der er også penge til at fastholde internationale studerende på det danske arbejdsmarked.
Kritik af omfattende besparelser på uddannelsesområdet
Dygtige medarbejdere er et af de absolut vigtigste vilkår for at drive og udvikle virksomheder i Danmark. Kvalitetsuddannelser er grundlaget for dygtig arbejdskraft. Derfor har Dansk Erhverv været højlydt kritiker af de omfattende besparelser på uddannelsesområdet. Kritikken har båret frugt og betyder mange store landvindinger i finansloven.
Regeringen havde lagt op til at spare 300 millioner kroner
I regeringens forslag til en ny finanslov var der lagt op til at spare næsten 300 millioner kr. på de humanistiske og samfundsvidenskabelige uddannelser. Størstedelen af den akademiske arbejdskraft hos Dansk Erhvervs medlemmer kommer netop herfra og tæller fx erhvervsøkonomi og jura. Med et massivt pres fra Dansk Erhverv og mange andre gode kræfter lykkedes det at få besparelserne taget af bordet.
Kvalitetspulje til erhvervsuddannelserne
Et andet vigtigt element er, at regeringen viderefører og udvider en kvalitetspulje til erhvervsuddannelserne, der sammen med annulleringen af de generelle besparelser sidste år bidrager til at skabe ro og stabilitet omkring skolernes økonomi. Dermed er der basis for, at skolerne kan fokusere på de store udfordringer med at øge rekruttering og skabe flere praktikpladser.
Folkeskolen har også fået et markant løft
Et særligt fokus er at løfte den såkaldte understøttende undervisning med næsten 200 millioner kr. årligt. Det er i den understøttende undervisning, at skolerne fx kan afsætte tid til undervisning i samarbejde med virksomheder. Det er et område, vi i Dansk Erhverv har stort fokus på, blandt andet i form af det fælles projekt Åben Virksomhed i Dansk Arbejdsgiverforening. Projektet skal inspirere skolebørnene til uddannelser og karriere i det private erhvervsliv.
Fastholdelse af udenlandske studerende
Alt for mange internationale studerende rejser hjem, når de har taget en uddannelse på et dansk universitet. Det er derfor et stort potentiale i at rekruttere højt uddannet arbejdskraft, som vi i dag slet ikke udnytter nok. Dansk Erhverv indgik derfor i foråret 2019 et partnerskab med Danske Universiteter, Danske Studerendes Fællesråd, Akademikerne og Dansk Industri om bedre fastholdelse. To af de centrale anbefalinger fra partnerskabet var, at internationale studerende skal have gratis danskundervisning og længere tid til at søge et dansk job. Begge dele er kommet med i finansloven.
Savner midler til grøn forskning
Dansk Erhverv er meget begejstret over, at regeringen har afsat 25 milliarder kr. til en grøn fond. Vi er dog undrende over, at der ikke er sat midler af i fonden til yderligere investeringer i grøn forskning. Vi kender endnu ikke alle løsningerne, der skal sikre, at Danmark kommer i mål med at reducere CO2-udledningen med 70 pct. Forskning og innovation bliver derfor helt afgørende - særligt hvis vi ønsker, at den grønne omstilling også skal sikre vækst og skabe job.