{{title}}
{{body}}
{{tagline}}
{{body}}
| {{tag}}
{{body}}
{{body}}
{{item.label}}
{{f.label}}
{{Body}}
{{receiptRedirectText}}
Fejlkode: {{resetErrorCode}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{data.labels.body}}
{{data.labels.body}}
Her kan der kun vælges en:
Her kan der vælges flere:
Bemærk: ved valg af flere bliver søgningen smallere!
{{labels.errorBody}}
{{labels.noResultsBody}}
{{labels.errorBody}}
{{labels.noResultsBody}}
{{scrollHint}}
{{textLabels.successBody}}
{{data.qrText}}
{{Description}}
{{item.location}}
{{item.prices[0].value}} kr. ({{item.prices[0].label}}) / {{item.prices[1].value}} kr. ({{item.prices[1].label}})
{{item.location}}
{{item.prices[0].value}} kr. ({{item.prices[0].label}}) / {{item.prices[1].value}} kr. ({{item.prices[1].label}})
{{errorBody}}
{{noResultsBody}}
Her kan du som firmaadministrator ændre de 5 primære kontaktpersoner i jeres firma.
{{headerSubText}}
{{modal.modalCorrelationIdDisclaimer}}
{{headerSubText}}
{{additionalInformation.sustainability.subtitle}}
{{additionalInformation.sustainability.carbonReductionFocus}}
{{additionalInformation.sustainability.carbonReductionPotential}}
{{additionalInformation.investors.subtitle}}
{{additionalInformation.investors.businessModel.label}}
{{additionalInformation.companyStatus.label}}
{{additionalInformation.companyOtherArtifacts.label}}
{{modal.modalCorrelationIdDisclaimer}}
{{eventCard.text}}
Hvis en fleksjobber opsiges i strid med forskelsbehandlingsloven, kan arbejdsgiveren blive dømt til at betale en godtgørelse. Godtgørelsen skal udmåles på baggrund af arbejdsgiverens lønudgift uden hensyntagen til det offentlige løntilskud, fastslår en ny byretsdom.
DANSK ERHVERV | PERSONALE - 27. JUNI 2019
Opsigelse i strid med forskelsbehandlingsloven
Hvis en fleksjobber opsiges i strid med forskelsbehandlingsloven, kan arbejdsgiveren blive dømt til at betale en godtgørelse. Godtgørelsen fastsættes efter et skøn, hvor der tages hensyn til medarbejderens anciennitet og sagens øvrige omstændigheder, og den vil efter fast retspraksis ofte være på 6, 9 eller 12 måneders løn.
Fleksjobordningen efter den 1. januar 2013
Efter den 1. januar 2013 betaler virksomhederne alene løn for det arbejde (det antal timer), som fleksjobberen udfører. Som et supplement til lønnen udbetaler kommunen et løntilskud direkte til fleksjobberen, så dennes samlede indtægt svarer til en fuldtidsstilling.
Dette adskiller sig fra den gamle fleksjobordning, hvor virksomhederne udbetalte fuldtidsløn til fleksjobber og derpå modtog et løntilskud fra kommunen.
Hvordan udmåles godtgørelsen?
Skal udmålingen af en godtgørelse ske på baggrund af fuldtidslønnen inkl. det offentlige løntilskud, eller skal den i stedet opgøres på baggrund af den løn, der betales af arbejdsgiveren? Det spørgsmål har Retten i Helsingør for nylig taget stilling til.
Sagen vedrørte en rengøringsassistent, som var blevet opsagt fra sit fleksjob på en privatskole. Ligebehandlingsnævnet var tidligere kommet frem til, at opsigelsen var i strid med forskelsbehandlingsloven, og arbejdsgiveren blev her dømt til at betale en skønsmæssigt fastsat godtgørelse på 50.000 kr. til fleksjobberen, svarende til lidt over to måneders løn inkl. det offentlige løntilskud.
Byretten kom som Ligebehandlingsnævnet frem til, at opsigelsen var i strid med forskelsbehandlingsloven. Byretten så ikke anledning til at fravige udgangspunktet efter retspraksis, hvorefter godtgørelsen skal opgøres efter den løn, der fremgår af ansættelsesbeviset. Byretten slog i den forbindelse fast, at der ved udmålingen af godtgørelsen ikke skulle indgå offentlige løntilskud eller eventuelle andre ydelser ud over lønnen fra arbejdsgiveren.
Rengøringsassistenten gennemsnitlige månedsløn hos arbejdsgiveren var 3.583,25 kr. Arbejdsgiveren blev i byretten dømt til at betale en godtgørelse på 20.000 kr., hvilket svarede til lidt under 6 måneders løn.
Dansk Erhverv vurderer
Dommen fra byretten er fint i overensstemmelse med hidtidig praksis, hvorefter en godtgørelse skal beregnes på baggrund af den løn, som arbejdsgiveren betaler til fleksjobberen i henhold til ansættelseskontrakten.
Sammensætningen af løn og tilskud i den nye fleksjobordning gør, at det offentlige løntilskud til fleksjobberen er arbejdsgiveren uvedkommende, og derfor skal det heller ikke indgå i beregningsgrundlaget ved udmålingen af en godtgørelse.
Dommen er ikke blevet anket.