Gemt

Ugens nøgletal med Tore Stramer

Dansk Erhvervs cheføkonom, Tore Stramer, giver hver uge et indblik i ugens vigtigste begivenheder inden for dansk økonomi, hvilket danner rammerne for Dansk Erhvervs NøgletalsNyt.

Nyhed

Uge 47, 2021

I denne uge fik vi endnu engang syn for, hvor varmt det danske arbejdsmarked er. I september steg lønmodtagerbeskæftigelsen med 13.000 personer. Dermed er beskæftigelsen nu steget 8 måneder i træk med i alt 120.150 personer. Det er en vanvittigt imponerende fremgang, der har løftet den i forvejen rekordhøje beskæftigelse blandt lønmodtagerne til i alt 2.882.000 personer. Vi er vidne til en decideret jobfest, der i øjeblikket buldrer afsted i et tempo, der har kørt alle prognoser midtover.

Der er dog desværre ingen tvivl om, at den udbredte mangel på arbejdskraft giver et produktionstab i de hårdeste ramte virksomheder. Det gælder både inden for byggeriet, industrien og serviceerhvervene, hvor manglen på arbejdskraft i øjeblikket er rekordhøj. Udbuddet af arbejdskraft kan simpelthen ikke følge med den galoperende efterspørgsel i øjeblikket.

Læs Dansk Erhvervs NøgletalsNyt fra uge 47: Brandvarmt arbejdsmarked

Kontakt os

Politik og Analyse

Tore Stramer

Cheføkonom
Medarbejderprofil
Politik og Analyse

Kristian Skriver

Seniorøkonom
Medarbejderprofil

Sidste nyt fra Dansk Erhverv i din indbakke

Tilmeld dig nyheder om økonomi

Når du tilmelder dig nyheder fra Dansk Erhverv, giver du samtykke til at modtage faglige og politiske nyheder og analyser, samt efter omstændighederne tilbud om kurser, netværk, konferencer og andre events, der i nogle tilfælde leveres af eller i samarbejde med vores partnere. Du vil også kunne modtage information om rabat på produkter og services i vores medlemsfordelsprogram.

Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet. Læs mere om vores persondatapolitik her.