Gemt

Ugens nøgletal med Tore Stramer

Dansk Erhvervs cheføkonom, Tore Stramer, giver hver uge et indblik i ugens vigtigste begivenheder inden for dansk økonomi, hvilket danner rammerne for Dansk Erhvervs NøgletalsNyt.

Nyhed

Uge 37, 2021

I denne uge har vi fået tal for firmaernes salg i juli, der understreger, at coronakrisen har været kort for dansk økonomi. Der har været en imponerende salgsfremgang i løbet af 2021 og salget i første halvår i år er næsten 10 pct. højere end samme periode sidste år.

Selv de brancher, der har været hårdest ramt af coronakrisen, er for alvor begyndt at få gang i omsætningen. Det gælder blandt andet hotel- og restaurationsbranchen, der fra maj til juli i år oplevede en salgsfremgang på hele 26 pct.

Fremadrettet forventer vi, at salget aftager en smule, hvilket blandt andet skyldes en helt central udfordring for virksomhederne. De mangler arbejdskraft. Der bliver ledt med lys og lygte efter nye hænder, mens der bliver løbet stærkt blandt de ansatte. De seneste tal for danskernes arbejdstid er også helt oppe og flirte med en ny rekord.

Det er ikke holdbart i længden og det er derfor også meget vigtigt, at regeringen hurtigst
muligt får gennemført reformer, der øger udbuddet af arbejdskraft her på den korte bane.
Alternativt risikerer vi at manglen på arbejdskraft stiger yderligere og overopheder dansk
økonomi.

Læs Dansk Erhvervs NøgletalsNyt fra uge 37: Danske virksomheder sælger som aldrig før

Kontakt os

Politik og Analyse

Tore Stramer

Cheføkonom
Medarbejderprofil
Politik og Analyse

Kristian Skriver

Seniorøkonom
Medarbejderprofil

Sidste nyt fra Dansk Erhverv i din indbakke

Tilmeld dig nyhedsbrevet Økonomiske nøgletal

Når du tilmelder dig nyheder fra Dansk Erhverv, giver du samtykke til at modtage faglige og politiske nyheder og analyser, samt efter omstændighederne tilbud om kurser, netværk, konferencer og andre events, der i nogle tilfælde leveres af eller i samarbejde med vores partnere. Du vil også kunne modtage information om rabat på produkter og services i vores medlemsfordelsprogram.

Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet. Læs mere om vores persondatapolitik her.