{{title}}
{{body}}
{{tagline}}
{{body}}
| {{tag}}
{{body}}
{{body}}
{{item.label}}
{{f.label}}
{{Body}}
{{receiptRedirectText}}
Fejlkode: {{resetErrorCode}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{data.labels.body}}
{{data.labels.body}}
Her kan der kun vælges en:
Her kan der vælges flere:
Bemærk: ved valg af flere bliver søgningen smallere!
{{labels.errorBody}}
{{labels.noResultsBody}}
{{labels.errorBody}}
{{labels.noResultsBody}}
{{scrollHint}}
{{textLabels.successBody}}
{{data.qrText}}
{{Description}}
{{item.location}}
{{item.prices[0].value}} kr. ({{item.prices[0].label}}) / {{item.prices[1].value}} kr. ({{item.prices[1].label}})
{{item.location}}
{{item.prices[0].value}} kr. ({{item.prices[0].label}}) / {{item.prices[1].value}} kr. ({{item.prices[1].label}})
{{errorBody}}
{{noResultsBody}}
Her kan du som firmaadministrator ændre de 5 primære kontaktpersoner i jeres firma.
{{headerSubText}}
{{modal.modalCorrelationIdDisclaimer}}
{{headerSubText}}
{{additionalInformation.sustainability.subtitle}}
{{additionalInformation.sustainability.carbonReductionFocus}}
{{additionalInformation.sustainability.carbonReductionPotential}}
{{additionalInformation.investors.subtitle}}
{{additionalInformation.investors.businessModel.label}}
{{additionalInformation.companyStatus.label}}
{{additionalInformation.companyOtherArtifacts.label}}
{{modal.modalCorrelationIdDisclaimer}}
{{eventCard.text}}
Offentliggjorte tal fra Danmarks Statistik torsdag viser, at bruttoledigheden steg med 13.400 personer i marts til i alt 117.000 fuldtidspersoner. Det er den største stigning siden 2007, hvor Danmarks Statistik startede med at opgøre bruttoledigheden.
30. april 2020
Da finanskrisen var på sit højeste i 2009, steg ledigheden ikke med over 11.900 perso-ner i én enkelt måned. Vi er altså vidne til at ledigheden stiger med en hastighed, der er langt større end det vi så under finanskrisen. Det er skræmmende og nedslående læs-ning, der viser, at viruskrisen har ramt arbejdsmarkedet med historisk styrke. Ser vi ind i april er der tilmed udsigt til at stigningen i ledigheden bliver endnu større end i marts.
Bruttoledigheden undervurderer krisen på arbejdsmarkedet
Stigningen i bruttoledigheden fortæller desværre ikke hele historien om hvor voldsom nedgangen på arbejdsmarkedet er i øjeblikket. Danske virksomheder har med virkning fra d. 9. marts kunne søge om lønkompensation til deres medarbejdere. Ordningen be-tyder, at virksomheder med statens hjælp kan sende sine ansatte hjem med fuld løn i stedet for at være nødsaget til at afskedige. Det er en mulighed knap 16.000 virksom-heder gjorde brug af ved udgangen af marts. Ordningen har været så populær, at der frem mod den 20. april var søgt om lønkompensation for i omegnen af 140.000 perso-ner.
Man skal også huske på, at flere har en længere opsigelsesperiode på fx tre måneder. De personer vil først indgå i ledighedsstatistikken når de begynder at modtage en of-fentlige ydelse. Dertil har der også været tab af job, som ikke viser sig i ledighedstallene eller et øget træk på lønkompensationsordningen. Det kan fx være studerende eller seniorer, som mister et deltidsarbejde
Der betyder desværre, at antallet af personer, der har mistet deres job eller har oplevet at deres job er kommet i direkte fare som følge af viruskrisen ligge på et meget højt ni-veau på op i mod knap 200.000 personer. Det er et nedslående højt antal, der med al tydelighed viser, at vi står midt i en krise af historiske dimensioner.
Den store stigning i ledigheden, og antallet af jobs der er i fare, forstærker her på den korte bane nedgangen i privatforbruget. Det er bekymrende med tanke på, at privatfor-bruget udgør hele 50% af BNP.
Flere vil desværre miste deres arbejde i år
Det store antal af personer på lønkompensationsordningen giver dog håb om, at øko-nomien igen kan komme hurtigt op i omdrejning, når virusudbruddet lakker mod enden. Når det er sagt, så står vi formentligt over for en lang og træg økonomisk genopretning. Dansk Erhvervs nyeste medlemsundersøgelse viser, at 40% af virksomhederne tidligst forventer en normaliseret omsætning mere end seks måneder efter, at samfundet er genåbnet. Dertil har 23% af Dansk Erhvervs medlemmer opsagt medarbejdere, og 11% forventer at opsige flere. Der er derfor desværre en risiko for at ledigheden samlet set vil stige kraftigt i år. Et forsigtigt bud er at ledigheden vil stige med 50-65.000 personer i år.