; ;
Gemt

Ny betalingssikkerhed ved nethandel er nu rullet ud

01. december 2020

Det længe varslede nye sikkerhedsniveau ved betalinger på nettet – SCA eller stærk kundeautentifikation – er nu rullet ud. Det betyder, at hvis du har slået SCA til i din netbutik, så vil dine kunder nu kunne blive mødt af et nyt sikkerhedslag ved betalinger.

Fra starten af november 2020 har dine kunder kunnet møde et krav om at bruge NemID ved betalinger på nettet – alternativt har kunden kunnet oprette en statisk kode med Nem-ID. Koden skal så anvendes i kombination med en sms-kode.

Den nye løsning berører endnu kun de butikker, som allerede har slået SCA til. Hvis du ikke har slået det til i din netbutik, vil kunderne ikke møde den nye sikkerhedsløsning– men det er en stakket frist, for senest den 11. januar 2021 skal din netbutik have slået SCA til – ellers vil bankerne afvise betalinger fra dine kunder.

Du kan nedenfor se, hvordan det nye betalingsvindue vil se ud for dine kunder.

NemID
Når kunden har indtastet kortoplysninger, får kunden vist et skærmbillede, hvor der skal indtastes bruger-id og adgangskode til NemID for at godkende betalingen.

image49mqne.png

Kodeord
Hvis kunden har et mobilnummer tilknyttet kortet, vil kunden blive anmodet om at oprette et kodeord på 6 karakterer til brug for handel på nettet. Det sker automatisk, når løsningen er taget i brug, via link til skærmbilleder fra Nets. Kunden skal benytte NemID når kodeordet vælges.

imageusrz.png

Når kunden har oprettet kodeordet, vil den nye sikkerhedsløsning fungere som den nuværende. Det betyder, at når kunden har indtastet den 6-cifrede kode, der kommer på SMS, skal kunden efterfølgende indtaste kodeordet. Indtastningen af begge koder sker i samme skærmbillede.

imagerim98.png

Kontakt

Handel

Henrik Lundgaard Sedenmark

Fagchef for betalinger og detailhandelssikkerhed
Medarbejderprofil