{{title}}
{{body}}
{{tagline}}
{{body}}
| {{tag}}
{{body}}
{{body}}
{{item.label}}
{{f.label}}
{{Body}}
{{receiptRedirectText}}
Fejlkode: {{resetErrorCode}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{data.labels.body}}
{{data.labels.body}}
Her kan der kun vælges en:
Her kan der vælges flere:
Bemærk: ved valg af flere bliver søgningen smallere!
{{labels.errorBody}}
{{labels.noResultsBody}}
{{labels.errorBody}}
{{labels.noResultsBody}}
{{scrollHint}}
{{textLabels.successBody}}
{{data.qrText}}
{{Description}}
{{item.location}}
{{item.prices[0].value}} kr. ({{item.prices[0].label}}) / {{item.prices[1].value}} kr. ({{item.prices[1].label}})
{{item.location}}
{{item.prices[0].value}} kr. ({{item.prices[0].label}}) / {{item.prices[1].value}} kr. ({{item.prices[1].label}})
{{errorBody}}
{{noResultsBody}}
Her kan du som firmaadministrator ændre de 5 primære kontaktpersoner i jeres firma.
{{headerSubText}}
{{modal.modalCorrelationIdDisclaimer}}
{{headerSubText}}
{{additionalInformation.sustainability.subtitle}}
{{additionalInformation.sustainability.carbonReductionFocus}}
{{additionalInformation.sustainability.carbonReductionPotential}}
{{additionalInformation.investors.subtitle}}
{{additionalInformation.investors.businessModel.label}}
{{additionalInformation.companyStatus.label}}
{{additionalInformation.companyOtherArtifacts.label}}
{{modal.modalCorrelationIdDisclaimer}}
{{eventCard.text}}
Siden 2011 har antallet af kvinder i ledelse stort set været det samme. Virksomhederne må træde i karakter og handle, ellers er der en risiko for, at de får trukket lovgivning ned over hovedet, advarer Dansk Erhvervs administrerende direktør Brian Mikkelsen.
Nyhed, 4. februar 2020
Trods mange års debat og indsats er det fortsat kun godt hver fjerde lederstilling, som bliver varetaget af en kvinde. Den manglende udvikling på området, får nu Dansk Erhvervs adm. direktør, Brian Mikkelsen, til både at opmuntre og advare danske virksomheder og komme med fire forslag, der samlet skal sikre flere kvinder i ledelse.
”Dansk erhvervsliv har brug for dygtige ledere. Når et køn er så underrepræsenteret, som det er tilfældet, så er der noget galt. Man behøver ikke være Einstein for at regne ud, at vi går glip af ledertalent, som har store ting at bidrage med. Det er brandærgerligt, rent ud sagt. Vi går glip af gode idéer, innovation, vækst og velstand. Virksomhederne må ind i kampen for flere kvinder i ledelse, og det skal de for deres egen skyld. Først og fremmest fordi de går glip af talent og muligheder, men også fordi passivitet kan betyde, at der kommer lovindgreb, f.eks. kvoter eller andet, der ikke tager hensyn til, hvad der passer bedst til den enkelte virksomhed,” siger Brian Mikkelsen.
Brian Mikkelsen understreger, at Dansk Erhverv er klar med gode råd og vejledning til virksomheder, som gerne vil i gang med at sikre flere kvindelige ledere. Desuden er det vigtigt med fokus på fødekæden ind mod lederstillinger.
”Vi ønsker en kønskommission, som skal se på kønsskævheder i uddannelsesvæsenet. Det handler så både om, at mange mænd slet ikke får en uddannelse, mens for få kvinder vælger de uddannelsesretninger, som fører til lederstillinger,” siger Brian Mikkelsen.
Vigtigt med balance
Desuden er det vigtigt med fokus på familiernes muligheder for at få karriere og familieliv til at balancere.
”Der skal jo være gode muligheder for at få sine børn passet. Det handler også om, at man har mulighed for at få hjælp til for eksempel praktiske gøremål. Det kan for eksempel være serviceordningen, som giver mulighed for at trække rengøring og babysitning fra i skat. Eller det kan være au pair-ordningen, som hjælper og har hjulpet mange familier. Når man går ind og piller ved for eksempel servicefradraget eller au pair-ordningen, så piller man også ved mulighederne for at sikre flere kvinder i ledelse,” siger Brian Mikkelsen.
Dansk Erhverv foreslår fire greb til flere kvinder i ledelse:Virksomhederne øger fokus på kvinder i ledelse Der skal oprettes en kønskommission Serviceordningen skal styrkes, så der bliver bedre muligheder for at få børnepasning og rengøring Au pair-ordningen bør bevares |
Kønskommission for uddannelserne
Der er stadig for mange, der aldrig får en uddannelse, og der er en række områder, hvor vi som samfund ikke uddanner nok. Begge problemstillinger har en klar kønsvinkel: det er først og fremmest mænd, der aldrig får en uddannelse, og mange af uddannelserne med mangel på arbejdsmarkedet er enten kvinde eller mandeuddannelser.
Vi taber mange mænd i uddannelsessystemet. Dobbelt så mange mænd som kvinder får ingen uddannelse. Det bliver meget vanskeligt at få fodfæste på fremtidens arbejdsmarked uden en uddannelse. Mænds manglende uddannelse er således både et problem for den enkelte og for samfundet.
Samtidig ses det, at vores uddannelsessystem er enormt kønsstereotypt. Kvinder bliver sygeplejersker, og mænd bliver ingeniører. Det giver problemer med mangel på arbejdskraft, da en række af de områder, hvor der i dag ikke uddannes nok er enten kvinde eller mandeuddannelser. Kvinder fravælger også i alt for høj grad de uddannelser fx inden for økonomi og erhvervsøkonomi, som typisk giver adgang til ledelsesgangen.
Dansk Erhverv har på den baggrund foreslået en kønskommission for uddannelserne, der på tværs af ministerier skal sikre et uddannelsessystem, der får det maksimale ud af vores talentmasse.
Kommissionen skal:
Læs Dansk Erhvervs forslag til en kønskommission for uddannelserne her: