{{title}}
{{body}}
{{tagline}}
{{body}}
| {{tag}}
{{body}}
{{body}}
{{item.label}}
{{f.label}}
{{Body}}
{{receiptRedirectText}}
Fejlkode: {{resetErrorCode}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{data.labels.body}}
{{data.labels.body}}
Her kan der kun vælges en:
Her kan der vælges flere:
Bemærk: ved valg af flere bliver søgningen smallere!
{{labels.errorBody}}
{{labels.noResultsBody}}
{{labels.errorBody}}
{{labels.noResultsBody}}
{{scrollHint}}
{{textLabels.successBody}}
{{data.qrText}}
{{Description}}
{{item.location}}
{{item.prices[0].value}} kr. ({{item.prices[0].label}}) / {{item.prices[1].value}} kr. ({{item.prices[1].label}})
{{item.location}}
{{item.prices[0].value}} kr. ({{item.prices[0].label}}) / {{item.prices[1].value}} kr. ({{item.prices[1].label}})
{{errorBody}}
{{noResultsBody}}
Her kan du som firmaadministrator ændre de 5 primære kontaktpersoner i jeres firma.
{{headerSubText}}
{{modal.modalCorrelationIdDisclaimer}}
{{headerSubText}}
{{additionalInformation.sustainability.subtitle}}
{{additionalInformation.sustainability.carbonReductionFocus}}
{{additionalInformation.sustainability.carbonReductionPotential}}
{{additionalInformation.investors.subtitle}}
{{additionalInformation.investors.businessModel.label}}
{{additionalInformation.companyStatus.label}}
{{additionalInformation.companyOtherArtifacts.label}}
{{modal.modalCorrelationIdDisclaimer}}
{{eventCard.text}}
OECD har mandag offentliggjort en ny opdateret økonomisk prognose for verdensøkonomien. Det er en prognose, der i høj grad er præget af det igangværende virusudbrud. OECD har som en direkte konsekvens af virusudbruddet nedjusteret deres forventninger til den globale BNP-vækst i år fra 2,9% til 2,4%. Det er en voldsom nedjustering, der betyder at OECD nu forventer at væksten i verdensøkonomien vil aftage til det laveste niveau siden finanskrisen.
02. marts 2020
OECD har netop offentliggjort en ny opdateret økonomisk prognose for verdensøkonomien. Det er en prognose, der i høj grad er præget af det igangværende virusudbrud. OECD har som en direkte konsekvens af virusudbruddet nedjusteret deres forventninger til den globale BNP-vækst i år fra 2,9% til 2,4%. Det er en voldsom nedjustering, der betyder at OECD nu forventer at væksten i verdensøkonomien vil aftage til det laveste niveau siden finanskrisen.
OECD har ikke overraskende været særligt hård ved Kina, hvor forventningerne til BNP-væksten i 2020 er blevet nedjusteret med 0,8 procentpoint til bare 4,9%. Væksten i euroområdet er samtidig blevet nedjusteret med 0,3 procentpoint til 0,8%.
Selv om dagens prognose for OECD fremstår dyster, så hviler den dog på en række optimistiske forudsætninger. OECD ligger således til grund for prognosen, at virusudbruddet i Kina topper i løbet af første kvartal 2020, og at udbruddet i andre lande bliver mildt og inddæmmet. På den baggrund forventer OECD, at væksten i verdensøkonomien igen vil accelerer til 3,3% i 2021, hvilket er en opjustering på 0,3 procentpoint.
Ekstraordinært usikker prognose
Der er derfor også tale om ekstraordinært usikker prognose fra OECD. Det kan bestemt ikke udelukkes, at virusudbruddet bliver både mere langvarigt og alvorligt end OECD ligger op til i deres prognoser. OECD præsenterer derfor også et alternativt scenarie, hvor virusudbruddet breder sig mere bredt i både Asien, Stillehavsregionen og de største vestlige økonomier. I dette risikoscenarie forventer OECD, at væksten i verdensøkonomien vil aftage til blot 1,5% i 2020. Det må betegnes som et meget alvorligt økonomisk scenarier, hvor flere økonomier skubbes ud i en recession, herunder euroområdet. Det er et meget kedeligt økonomiske scenarie, der også vil kunne skabe en recessionslignende tilstand i Danmark med stigende arbejdsløshed til følge.
Det er dog værd, at holde fast i OECD i deres hovedscenarier forventer, at virusudbruddet bliver kortvarigt. Dertil ser OECD potentiale for fornyet vækst i verdensøkonomien når virusudbruddet kommer under kontrol. Men man kommer desværre ikke uden om, at risikoen i øjeblikket er meget betydelig, at et længerevarende virusudbrud har potentiale til at skabe en recessionslignende tilstand i både euroområdet og Danmark.