Gemt

Offentlige annulleringer koster hoteller millioner

07. oktober 2020

Dansk Erhverv har fra medlemsvirksomheder fået afdækket betydelige annulleringer fra statslig side på hoteller og konferencecentre, selvom det er fuldt ud tilladt at mødes til større møder, hvis man følger de officielle retningslinjer.


Dansk Erhverv har fra medlemsvirksomheder fået afdækket betydelige annulleringer fra statslig side på hoteller og konferencecentre. Dette med henvisning til Covid-19-restriktioner. Dansk Erhverv er bekendt med, at der ved annulleringer henvises til instruks fra staten, selvom denne efter alt at dømme ikke findes, og det ikke har været muligt for Dansk Erhverv at identificere en sådan. Men konsekvensen er den samme: yderligere tab i en presset branche.

Mange kunder – både offentlige og private – sammenblander fejlagtigt forsamlingsforbud (på 50 personer) med rammerne i sektorpartnerskabs dækkede områder. For eksempel at der må være op til 500 gæster, hvis de sidder på faste stole med retning mod for eksempel et lærred.

Dansk Erhvervs afdækning viser, at der ikke er en rød tråd i staten og kommunernes annulleringer hos hoteller, konferencecentre, busvognmænd m.v. Generelt er kunderne nervøse og har svært ved at navigere i reglerne. Kendte afbestillinger fra Dansk Erhvervs afdækning inkluderer en lang række styrelser, departementer og kommuner.

Dertil kommer, at Dansk Erhverv er bekendt med, at statsorganisationer som for eksempel universiteter og statsejede selskaber annullerer med begrundelsen, at de var nødt til at rette ind efter staten.

I foråret meddelte Moderniseringsstyrelsen, at det offentlige ikke måtte annullere kontrakter og anvende force majeure-kortet. Dansk Erhverv opfordrer derfor de offentlige myndigheder til ikke at annullere unødigt og til med sine aktivitet at bidrage til at undgå flere konkurser og fyringer i oplevelsesøkonomien.

Kontakt

Turisme, oplevelse & kultur

Lars Ramme Nielsen

Branchedirektør
Medarbejderprofil