{{title}}
{{body}}
{{tagline}}
{{body}}
| {{tag}}
{{body}}
{{body}}
{{item.label}}
{{f.label}}
{{Body}}
{{receiptRedirectText}}
Fejlkode: {{resetErrorCode}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{data.labels.body}}
{{data.labels.body}}
Her kan der kun vælges en:
Her kan der vælges flere:
Bemærk: ved valg af flere bliver søgningen smallere!
{{labels.errorBody}}
{{labels.noResultsBody}}
{{labels.errorBody}}
{{labels.noResultsBody}}
{{scrollHint}}
{{textLabels.successBody}}
{{data.qrText}}
{{Description}}
{{item.location}}
{{item.prices[0].value}} kr. ({{item.prices[0].label}}) / {{item.prices[1].value}} kr. ({{item.prices[1].label}})
{{item.location}}
{{item.prices[0].value}} kr. ({{item.prices[0].label}}) / {{item.prices[1].value}} kr. ({{item.prices[1].label}})
{{errorBody}}
{{noResultsBody}}
Her kan du som firmaadministrator ændre de 5 primære kontaktpersoner i jeres firma.
{{headerSubText}}
{{modal.modalCorrelationIdDisclaimer}}
{{headerSubText}}
{{additionalInformation.sustainability.subtitle}}
{{additionalInformation.sustainability.carbonReductionFocus}}
{{additionalInformation.sustainability.carbonReductionPotential}}
{{additionalInformation.investors.subtitle}}
{{additionalInformation.investors.businessModel.label}}
{{additionalInformation.companyStatus.label}}
{{additionalInformation.companyOtherArtifacts.label}}
{{modal.modalCorrelationIdDisclaimer}}
{{eventCard.text}}
01. september 2020
Af Brian Mikkelsen, administrerende direktør for Dansk Erhverv
I går fremlagde regeringen sit udspil til, hvordan den mener, at finansloven for 2021 skal se ud. Det er naturligvis et forhandlingsoplæg, og på den baggrund er der grobund for optimisme i forhold til forbedringer til gavn for erhvervslivet.
Der mangler nemlig helt enkelt tiltag, som lemper byrder for erhvervslivet og forbedrer rammevilkårene. For godt nok har regeringen afsat penge, som for eksempel kan bruges til yderligere stimuli til gavn for erhvervslivet, men vi ved endnu ikke, hvad pengene skal bruges til. Hvor, hvornår og om der kommer nye hjælpetiltag.
Det er et problem, for vi står stadig midt i coronakrisen, og ingen kan sige noget om hverken længde eller omfang af krisen. Der er kulsorte skyer i horisonten, når vi skuer mod vores eksportmarkeder. Hvis der er noget, som danske virksomheder har brug for lige nu, så er det netop så meget vished og dermed sikkerhed for fremtiden, som det overhovedet kan lade sig gøre at sikre i denne situation. Derfor ville det være både rigtigt og nyttigt, hvis regeringen allerede nu var kommet med konkrete udspil til gavn for erhvervslivet.
Her kan man så sige, at det er blandt andre Dansk Erhvervs job at sikre, at medlemmerne af Folketinget bliver gjort opmærksom på dette og at komme med forslag til, hvordan pengene i den såkaldte ”krigskasse” skal bruges. Tro mig, det er vi allerede i fuld gang med!
Men naturligvis er der gode elementer i udspillet. For eksempel er det glimrende nyt, at regeringen nu vil afblæse den forudsatte indeksering af punktafgifter. Indekseringen giver administrativt bøvl for danske virksomheder, lige som de høje punktafgifter er en væsentlig faktor i forhold til grænsehandlens størrelse. Med et stop for indekseringen kan man sige, at regeringen sætter en tiltrængt prop i hullet.
Der var også på forhånd lagt op til besparelser på forskningen, men de besparelser er ikke med i finanslovsforslaget, og det er jo en god ting. Vi ser dog meget gerne, at forskningsfradraget bliver hævet permanent til 130 procent. Desuden bør det nuværende loft på området fjernes. For hvis vi skal adressere klimakrisen og skabe grønne løsninger, som Danmark endda kan eksportere til hele verden, så er hovednøglen.
Andre knaster er sløjfningen af bredbåndspuljer og de fortsatte besparelser på det offentliges brug af konsulenter. Sidstnævnte har været meget omdiskuteret, og det er der gode grunde til. For det er bare ikke klogt spare på den ekspertise og den know-how, som konsulenterne bidrager med.
Men det er jo sådan, at et finanslovsudspil blot er starten på et længerevarende forløb, hvor forskellige partier trækker i forskellige retninger. Den endelige finanslovsaftale kommer til at se anderledes ud, og her er det, at vi i Dansk Erhverv løbende følger udviklingen og spiller ind med idéer og forslag, som vil trække i den rigtige retning.
Spillet om finansloven er først lige gået i gang!
Med venlig hilsen
Brian Mikkelsen