Gemt

Rådgiverbranchen lægger næsten Corona-tiden bag sig

Efter at være bombet to år tilbage som følge af den første corona-nedlukning, er der igen fremgang at spore i rådgiverbranchen. Tal fra Dansk Erhverv viser nemlig, at omsætningen igen er tilbage på sporet – om end der er et stykke vej til fordums tid.

Nyhed

16. april 2021

Da corona-pandemien for alvor ramte Danmark, og landet mere eller mindre blev lukket ned, satte det en alvorlig kæp i hjulet på rådgivervirksomhederne. Fra den ene dag til den anden blev projekter annulleret eller sat på pause. Det resulterede i en omsætningsnedgang på hele ni pct. fra første til andet kvartal i 2020. 

Dermed faldt rådgiverbranchens omsætning fra knap 80. mia. kr. til knap 73 mia. kr. Det var et tilbageslag til et niveau, der sidst er registreret i 2018.  

Tilbage på sporet  
Rådgiverbranchen har formået at vende udviklingen og er nu tilbage på sporet igen. I hvert fald viser de seneste tal fra Dansk Erhverv, at størstedelen af rådgiverbranchen igen oplever tilgang af både kunder og opgaver.  

Branchens procentvise stigning

Branchens omsætning steg til over 79 mia. kr. i fjerde kvartal 2020. Det svarer til en stigning på hele ca. 10 pct. fra andet til fjerde kvartal  

Du kan læse mere om tallene i Finans her.

Kontakt os

Rådgivning & Videnservice

Daniel Møller Jensen

Chefkonsulent
Medarbejderprofil