{{title}}
{{body}}
{{tagline}}
{{body}}
| {{tag}}
{{body}}
{{body}}
{{item.label}}
{{f.label}}
{{Body}}
{{receiptRedirectText}}
Fejlkode: {{resetErrorCode}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{data.labels.body}}
{{data.labels.body}}
Her kan der kun vælges en:
Her kan der vælges flere:
Bemærk: ved valg af flere bliver søgningen smallere!
{{labels.errorBody}}
{{labels.noResultsBody}}
{{labels.errorBody}}
{{labels.noResultsBody}}
{{scrollHint}}
{{textLabels.successBody}}
{{data.qrText}}
{{Description}}
{{item.location}}
{{item.prices[0].value}} kr. ({{item.prices[0].label}}) / {{item.prices[1].value}} kr. ({{item.prices[1].label}})
{{item.location}}
{{item.prices[0].value}} kr. ({{item.prices[0].label}}) / {{item.prices[1].value}} kr. ({{item.prices[1].label}})
{{errorBody}}
{{noResultsBody}}
Her kan du som firmaadministrator ændre de 5 primære kontaktpersoner i jeres firma.
{{headerSubText}}
{{modal.modalCorrelationIdDisclaimer}}
{{headerSubText}}
{{additionalInformation.sustainability.subtitle}}
{{additionalInformation.sustainability.carbonReductionFocus}}
{{additionalInformation.sustainability.carbonReductionPotential}}
{{additionalInformation.investors.subtitle}}
{{additionalInformation.investors.businessModel.label}}
{{additionalInformation.companyStatus.label}}
{{additionalInformation.companyOtherArtifacts.label}}
{{modal.modalCorrelationIdDisclaimer}}
{{eventCard.text}}
12. august 2021
Tal for hotelovernatninger, som Dansk Erhverv har adgang til fra Benchmarking Alliance, viser, at juli 2021 blev endnu en hård måned. Især for København med et fald i belægningen på over 50 % sammenholdt med 2019. På landsplan faldt belægningen med godt 30 % sammenlignet med juli 2019.
I Danmarks Statistiks seneste opgørelse, der kun har tal med frem til juni, fremgår, at antallet af hotelovernatninger i første halvår af 2021 lå under katastrofeåret 2020. Der er et fald på 12 % sammenlignet med 2020. I forhold til den mere retvisende sammenligning med 2019 er faldet på hele 62 %.
”Uanset at der har været store forskelle på tværs af landet, og at kystdestinationer samt feriehus- og campingsegmenterne har haft en god sæson, så er det samlet set kritisk,” siger Dansk Erhvervs chef for turisme og oplevelsesøkonomi, Lars Ramme Nielsen.
Også svag sæson for attraktioner
Rundt omkring i landet gør museer, zoologiske haver og andre attraktioner status over sommerens vigtigste måned, juli. Resultaterne ser ikke for gode ud, og pilen peger i høj grad på corona-passet som årsag.
Da sommerferien begyndte, havde mere end hver tredje børnefamilie (37 %) ikke et endegyldigt corona-pas. Blandt de 30-39-årige havde hele 76 % ikke et gyldigt corona-pas. Corona-passet har dermed ramt nogle af de centrale målgrupper for attraktionerne. Mere end hver 10. børnefamilie, som ville på museum eller i en zoologisk have i juli, forventede i mindre grad at gøre dette på grund af krav om corona-pas. Det viser en befolkningsundersøgelse, som Norstat har udarbejdet for Dansk Erhverv.
”Som vi frygtede, så har corona-passet lagt sig som en dyne over efterspørgslen. Selvom sommerlandet vrimlede med gæster, så manglede der stadig folk i mange billetluger. Familierne betyder meget for besøgstallene rundt omkring, da de kommer 3-4 personer, hvis ikke flere,” understreger Lars Ramme Nielsen.
Forlæng kompensationsordningerne
Kravet om corona-pas, som blev ophævet den 1. august for attraktionerne, burde i lyset af de lave smittetal og indlæggelser være sløjfet før sommeren, mener Dansk Erhverv. Samtidig påpeger organisationen, at der er behov for kompensationer, så længe der er restriktioner.
For hele oplevelsesøkonomien er det Dansk Erhvervs position, at Danmark bør gøre brug af EU's muligheder for at forlænge kompensationsordningerne, der for særligt udsatte erhverv udløber den 30. september.
Events giver stolthed og folkefest
”Sommeren har heldigvis ikke været uden lys. Det har været en fantastisk sportssommer, og vores nye befolkningsundersøgelse viser da også, at danskerne er vilde med store internationale sportsbegivenheder som fx EURO2020. Danskerne ser gerne, at Danmark bliver vært for endnu flere,” siger Dansk Erhvervs chef for turisme og oplevelsesøkonomi.
Ifølge danskerne er begivenhederne med til at placere Danmark på idrættens verdenskort og markedsføre Danmark i udlandet. Det samler befolkningen og giver stolthed over at være danskere. Et flertal af dem mener også, at internationale sportsevents i Danmark er pengene værd.
”I Danmark er vi gode til at involvere lokalbefolkningen, når vi afholder store sportsevents. Fx ved at aktivere frivillige og lokale idrætsmiljøer, samt skabe folkefest og ekstra oplevelser rundt omkring eventet. Det er med til at gøre Danmark til et attraktivt værtsland for store sportsevents. Vi har gode idrætsfaciliteter, infrastruktur og hotelkapacitet, og det tæller også. Senest har EURO2020 vist Danmarks solide evner til at afholde store sportsevents,” tilføjer Lars Ramme Nielsen.
Corona spændte ben
Han mener derfor, at det er ærgerligt, at corona-pandemien spændte ben for det. Eventet skulle have skabt fulde huse på hotellerne og stor omsætning på restauranter, på barer og i butikker.
”EURO2020 skulle have været en kæmpe begivenhed. Dog har det event, som det endte med at blive, stadig været en stor hjælp for København. Juni var som nævnt bestemt ikke en lykkelig måned for hotellerne, men det kunne have været meget værre. Tiltrækning af flere sportsevents har en central rolle i at genrejse turismen i hovedstaden sammen med forbedrede rammevilkår for hoteller og restauranter.”
Det danske landshold i fodbold spillede i juni tre hjemmebanekampe i Parken mod Finland, Belgien og Rusland. Spanien og Kroatien spillede også kamp i Parken. Men belægningen på de københavnske hoteller lå i juni i år på 24,5 % mod knap 90 % i en normal juni viser tal fra Dansk Erhverv.
Lille plaster på det blødende sår
Efteråret 2021 byder på flere sportsevents rundt omkring i Danmark. Lige nu er Danmark i fuld gang med at planlægge de kommende store events som blandt andet VM i kano- og kajaksprint til september på Bagsværd Sø, VM i badminton for hold til oktober i Aarhus og starten på Tour de France til næste sommer. Hovedstaden har i flere år set frem til WorldPride og EuroGames, som afholdes den 12.-22. august 2021. Sidstnævnte samler LGBTI+ atleter fra hele verden.
”Corona-pandemien spænder fortsat ben for EuroGames, hvor forventningen var at tiltrække 6.000 atleter. Seneste estimat fra Copenhagen Pride er, at der kommer cirka 2.500-3.000 deltagere alt i alt, hvoraf 20-25 % er danskere. Derudover er der ekstra tilrejsende til kultur- og prideevents samt konferencer, herunder Human Rights-konferencen i Øksnehallen. Det er et tiltrængt lille plaster på det blødende sår hos hovedstadens hoteller, som igen i år kommer til at mangle de store internationale kongresser og professionelle møder,” siger Lars Ramme Nielsen.