Gemt

Dansk Erhverv ser frem til lempelse af restriktioner

09. juni 2021

I dag skal der forhandles om hvilke restriktioner, der skal gælde hen over sommerferien.  Fire ud af fem virksomheders omsætning bliver stadigvæk påvirket negativt af restriktioner, viser en ny analyse fra Dansk Erhverv, og derfor ser mange medlemmer frem til lempelser i forbindelse med de politiske forhandlinger.

 

I dag, onsdag, klokken 15.30 begynder teksten til endnu et kapitel i historien om genåbning og restriktioner at tage form. En række af Folketingets partier mødes nemlig onsdag eftermiddag, hvor de skal blive enige om, hvilke restriktioner, som skal gælde efter fredag den 11. juni.

I langt over et år har store dele af dansk erhvervsliv været underlagt en lang række coronarestriktioner. Det lysner, men fortsat melder fire ud af fem medlemmer af Dansk Erhverv, at deres omsætning er påvirket negativt af restriktioner.

”Selv om vi ubetinget er ovre det værste, så er der stadigvæk et stykke vej endnu, når så mange virksomheder bliver berørt af restriktioner. Det er særligt forsamlingsforbud, begrænsede åbningstider og krav om mundbind og coronapas, som rammer,” siger Lars Ramme Nielsen, chef for turisme- og oplevelse i Dansk Erhverv, og fortsætter:

”Derfor ser vi frem til de politiske forhandlinger om udfasning af restriktioner. Forhandlingerne må meget gerne lempe ud i forsvarlige og store lempelser af restriktioner og længere åbningstider. I forhold til coronapas bør det mindst udfases i forhold til for eksempel zoologiske haver, Tivoli, museer og så videre.”

Transport og rejsebranchen er hårdt ramt
Lars Ramme Nielsen peger desuden på, at rejse- og transportbranchen er hårdt ramt som følge af restriktioner.

”Desværre må vi forvente, at der er rejserestriktioner året ud. På den baggrund vil det også give rigtig god mening at se på kompensationen til de brancher, som er hårdest ramt af netop de restriktioner. Vores analyse viser, at 83 procent af de adspurgte indenfor transporterhvervet oplever negativ påvirkning af omsætningen som følge af mindst en af de fire rejserestriktioner. For turisme og oplevelses virksomheder er det samme tal 73 procent.”

”I Dansk Erhverv er vi selvfølgelig klar til straks at gå i dialog med Folketinget om, hvordan vi bedst kan sammensætte kompensationsmodellen, så den bliver mest hensigtsmæssig. Det er især et spørgsmål om løbetid, da det er af yderste vigtighed, at de hårdt ramte virksomheder ved, hvad de har at holde sig til ikke bare frem til 1. september, men året ud,” siger Lars Ramme Nielsen.

Forhandlingerne om hvilke restriktioner, der skal gælde, starter som nævnt klokken 15.30, og meldingen er, at der forhandles indtil, der er enighed.

Kontakt

Turisme, oplevelse & kultur

Lars Ramme Nielsen

Branchedirektør
Medarbejderprofil