; ;
Gemt

Københavnske planer for begrænsninger af trafik spreder sig til resten af landet

08. juni 2021

I København arbejder myndighederne konstant med planer for at regulere og begrænse trafikken af hensyn til klima og bymiljø. Dansk Erhvervs indsats koncentreres om at sørge for, at erhvervstrafikken hindres mindst muligt og det fortsat er muligt for kunder at nå frem til virksomhederne i centrum. Det er dog en præmis for arbejdet, at miljø- og klimakravene løbende strammes i forhold til transport af både mennesker og gods.

Planer for trafik- og mobilitetsbegrænsninger er en landsdækkende tendens, der allerede kan ses i de stadig strammere krav til miljøzoner, der findes i de store danske byer. Kravene vil i høj grad skulle mødes af transportørerne, men også fx detailområdet vil kunne blive berørt af krav til mindre støj ifm. levering, smallere leveringsvinduer m.v.

I København foretages på nuværende tidspunkt og frem til årsskiftet byrumsforsøg og analyser af konsekvenserne af trafikindskrænkninger og målet er en samlet byrums- og trafikplan for Middelalderbyen. Samtidig foretages mobilitetsanalyser og metropolzoneanalysen, en undersøgelse af mulighederne for en nul-emissionszone, en restaurations- og nattelivsplan, en erhvervs- og vækststrategi, samt en indsats for genopretning af hovedstadens turisme, herunder en hotelanalyse samt en handlingsplan for transport af turister.

Dansk Erhverv følger løbende udviklingen. Interesserede medlemmer kan kontakte fagchef Jesper Højte Stenbæk, hvis der er spørgsmål.

Kontakt

Transport

Jesper Højte Stenbæk

Fagchef for transport og infrastruktur
Medarbejderprofil