; ;
Gemt

Omregistrering af IVS inden 15. oktober

09. juni 2021

Skattestyrelsen gør opmærksom på, at fristen for at omregistrere et IVS til et ApS, eller opløse det, udløber 15. oktober. Da der vil være en vis behandlingstid, opfordres dem, som ønsker at opløse selskabet efter selskabslovens § 216, til at henvende sig i god tid inden tidsfristen. 

Mere end 20.000 mangler at omregistrere virksomhedsformen iværksætterselskab inden fristen udløber den 15. oktober. Virksomhedsformen iværksætterselskab (IVS) udfases, og inden 15. oktober skal alle iværksætterselskaber således have truffet beslutning om omregistrering til anpartsselskab eller om opløsning af selskabet. Ellers tvangsopløses selskabet. 

Iværksætterselskaber (IVS’er) hører snart fortiden til i Danmark. Folketinget foretog en ændring i selskabsloven i foråret 2019 og fjernede i den anledning muligheden for at oprette denne form for selskaber. Samtidig blev det vedtaget, at alle eksisterende iværksætterselskaber enten skulle omdannes til et anpartsselskab (ApS) eller opløses. 
Dette betyder, at alle nuværende iværksætterselskaber inden 15. oktober 2021 er forpligtede til enten at omregistrere sig til anpartsselskaber eller at opløse sig efter selskabslovens § 216, som foregår via Erhvervsstyrelsens webportal Virk.dk. Til den brug skal der indhentes en erklæring fra Skattestyrelsen om, at al eventuel gæld til skatteforvaltningen er betalt. 
 
Ved lovændringen i april 2019 var der registreret cirka 40.000 iværksætterselskaber i landet, og siden har knapt halvdelen omregistreret eller opløst selskabet. 

Tvangsopløsning, hvis fristen ikke overholdes 
Folketinget besluttede i foråret 2019 at afskaffe iværksætterselskaberne, da det blev vurderet, at selskabsformen ikke havde haft den ønskede effekt i erhvervslivet. Oprindeligt var fristen for omregistrering eller opløsning af iværksætterselskaber 15. april 2021, men Folketinget besluttede i efteråret 2020 at forlænge fristen til 15. oktober, blandt andet på grund af corona-situationen. 

I praksis indebærer dette, at alle iværksætterselskaber, som ikke er omregistreret eller opløst ved fristen, vil modtage en henvendelse fra Erhvervsstyrelsen med en frist på fire uger til at omregistrere eller opløse sig. De iværksætterselskaber, som efter fire uger fortsat ikke er omregistreret eller opløst, vil blive oversendt til tvangsopløsning ved skifteretten. 

Læs mere her: Mere end 20.000 mangler at omregistrere virksomhedsformen iværksætterselskab inden fristen udløber | Skattestyrelsen (sktst.dk)