Gemt

Staten halverer forbruget af managementrådgivere på et enkelt år

Regeringen har af flere omgange aftalt markante nedskæringer på statens forbrug af eksterne konsulenter. Det har resulteret i stribevis af annullerede og droppede projekter. Nye tal fra Finansministeriet viser, at det særligt er gået ud over managementrådgiverne.

Nyhed

14. juni 2021

Managementrådgiverne er sendt uden for de statslige døre
Nye tal fra Finansministeriet viser, at fra 2019 til 2020 faldt statens forbrug af managementrådgivere fra lidt over halvanden milliard til knap 800 millioner kroner.

image2t7q8.png

Samlet set skar staten sidste år 403 millioner kroner på eksterne konsulenter. Forbruget af både it-konsulenter og juridiske rådgivere er til gengæld steget.

Forskelle i ministeriernes konsulentforbrug
Stigningen i forbruget af it-konsulenter og juridiske rådgivere kan i høj grad tilskrives, at Skatteministeriet har haft en stigning i konsulentforbruget på omkring 260 millioner kroner.

imagemulnu.png

En række ministerier er begyndt at løse konsulentopgaver internt. Det gælder blandt andet rådgivning til organisering, rekruttering og ledelsesudvikling. Der oprettes også analyseenheder internt i ministerierne og på tværs af statslige myndigheder i form af Statens Analyser og Implementering, der i højere grad skal løse opgaver inden for makro- og samfundsøkonomiske analyse samt effektevaluering og mikrodataanalyser, der tidligere er løst af eksterne konsulenter.

Kontakt os

Rådgivning & Videnservice

Daniel Møller Jensen

Chefkonsulent
Medarbejderprofil