{{title}}
{{body}}
{{tagline}}
{{body}}
| {{tag}}
{{body}}
{{body}}
{{item.label}}
{{f.label}}
{{Body}}
{{receiptRedirectText}}
Fejlkode: {{resetErrorCode}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{data.labels.body}}
{{data.labels.body}}
Her kan der kun vælges en:
Her kan der vælges flere:
Bemærk: ved valg af flere bliver søgningen smallere!
{{labels.errorBody}}
{{labels.noResultsBody}}
{{labels.errorBody}}
{{labels.noResultsBody}}
{{scrollHint}}
{{textLabels.successBody}}
{{data.qrText}}
{{Description}}
{{item.location}}
{{item.prices[0].value}} kr. ({{item.prices[0].label}}) / {{item.prices[1].value}} kr. ({{item.prices[1].label}})
{{item.location}}
{{item.prices[0].value}} kr. ({{item.prices[0].label}}) / {{item.prices[1].value}} kr. ({{item.prices[1].label}})
{{errorBody}}
{{noResultsBody}}
Her kan du som firmaadministrator ændre de 5 primære kontaktpersoner i jeres firma.
{{headerSubText}}
{{modal.modalCorrelationIdDisclaimer}}
{{headerSubText}}
{{additionalInformation.sustainability.subtitle}}
{{additionalInformation.sustainability.carbonReductionFocus}}
{{additionalInformation.sustainability.carbonReductionPotential}}
{{additionalInformation.investors.subtitle}}
{{additionalInformation.investors.businessModel.label}}
{{additionalInformation.companyStatus.label}}
{{additionalInformation.companyOtherArtifacts.label}}
{{modal.modalCorrelationIdDisclaimer}}
{{eventCard.text}}
Dansk Erhverv | 28. november 2021
Kravet gælder ikke for ansatte, hvis virksomheden stiller krav om, at de har gyldigt coronapas.
Siden mandag den 29. november 2021 er det igen et krav for kunderne i såvel dagligvarebutikker som udvalgsvarebutikker, at de bærer mundbind/visir. Kravet er gældende for samtlige butikker i detailhandlen, og er gældende uanset butikkernes fysiske beliggenhed. Det betyder, at butikker beliggende på gader, i indkøbscentre, stormagasiner, indendørsmarkeder, basarer og arkader skal opsætte skilte, som informerer kunderne om kravet om at bære mundbind/visir.
Der er krav om mundbind ved take-away, der er beliggende i engroshandlen og detailhandlen, herunder i udvalgsvarebutikker, dagligvarebutikker, indkøbscentre, stormagasiner, basarer, arkader og indendørs markeder.
I cafeer og restauranter m.v. hvor maden indtages på salgsstedet, er der er i stedet krav om fremvisning af coronapas. For f.eks. de dagligvarebutikker, som sælger fødevarer, der både kan indtages på stedet, og tages med som take-away, bliver der derfor ekstra bøvlet, da kunder som køber take-away skal bruge mundbind eller visir, mens kunder som spiser maden på stedet skal fremvise coronapas.
Kravet om mundbind/visir gælder ikke for ansatte, hvis virksomheden stiller krav om, at de har gyldigt coronapas, ligesom det heller ikke gælder for ansatte, der opholder sig bag en afskærmning. Endvidere gælder det ikke for kunder under 12 år.
Det bemærkes, at såfremt virksomheden fremsætter krav om gyldigt coronapas, for herved at undtage fra kravet om mundbind, følger det af bekendtgørelsen, at dette skal ske i henhold til lov om arbejdsgiveres adgang til at pålægge lønmodtagere forevisning af coronapas, test for covid-19 m.v. Det betyder, at der både gælder formelle krav til fremsættelse af pålægget og med betaling for eventuelt test. Dansk Erhverv er aktuelt i dialog med myndighederne for at få forholdet ud af loven, da vi ellers ikke finder, at det er praktisk og økonomisk muligt for virksomhederne at tillade undtagelsen for mundbind.
Kompensation for faste omkostninger
Der er fortsat til udgangen af december 2021 adgang til kompensation for faste omkostninger for de virksomheder, som har en omsætningsnedgang på minimum 45 pct.
De udmeldte restriktioner er vidtgående, men skal medvirke til, at nedlukninger holdes på afstand. Det er dog utvivlsomt, at de nye restriktioner vil påvirke forbrugernes handelsmønstre, hvilket betyder, at mange virksomheder vil opleve en lavere efterspørgsel. Kompensationspakkerne bør derfor hurtigst muligt tilpasses, så virksomheder med en omsætningsnedgang på 30 pct. igen kan kompenseres.
Hjælp til håndtering af konflikter med kunder
Dansk Erhverv har i regi af BFA Handel været med til at udvikle værktøjet ”Trap ned – Lær at takle konflikter”, der er et værktøj, der giver en forståelse for, hvad konflikter er, og hvordan de kan håndteres.
Værktøjet består dels af en pjece og en række små film om bl.a. dialogen med kunden om mundbindskravet. Formålet er at, de ansatte i detailhandlen kan få en bedre indsigt i konflikter og konflikthåndtering og dermed en bedre oplevelse med at håndtere eventuelle konflikter med kunder, materialet kan findes på Trap ned.