Gemt

Nu skal der skrues op for selvtest

30. november 2021

I øjeblikket er coronavirussen desværre på fremmarch i Danmark, og der er pres på testcentre landet over. Derfor foreslår Dansk Erhverv nu, at muligheden for at anvende selvtest udbredes. På sigt skal resultatet af en selvtest også kunne komme i coronapasset.

 

”Vi hører i disse dage konstant historier om, at der er lange køer ved landets testcentre. I flere dele af Danmark kan der også være ganske langt til nærmeste testcenter, så kørselstid plus kø kan betyde, at kan være en særdeles tidskrævende omgang at få foretaget en kviktest. Vi begynder nu at se at man tager selvtest i brug i virksomheder og på skoler, og det vil lette livet for mange virksomheder og danskere. Vi ser gerne at brugen af selvtest udbredes endnu mere, da det er en god og nem måde at screene for coronavirus. På sigt ønsker Dansk Erhverv, at der udvikles en model, så resultatet af en selvtest kan komme med i coronapasset. Dette kan naturligvis ikke indføres fra den ene dag til den anden, men vi må jo nok affinde os med, at coronaudfordringerne ikke går væk hverken i morgen eller i overmorgen, så derfor mener Dansk Erhverv, at der også bør ses på en sådan model,” siger Katrina Feilberg Schouenborg, markedschef for sundhed og life science i Dansk Erhverv.

Tillid til danskerne

Katrina Feilberg Schouenborg medgiver, at det er muligt at gøre sig falsk negativ via en selvtestmodel.

”Selvtest skal være et supplement til den eksisterende teststrategi, hvor både PCR og antigentest setuppet fungerer. Med det nuværende pres på systemet må vi udbrede selvtest også. Det er klart, at selvtest er baseret på tillid. Men for dem, der absolut ikke vil overholde reglerne, er der også muligheder i det nuværende system. Man skal jo blot få scannet et sygesikringsbevis, men der er ikke noget tjek af, at det pågældende sygesikringsbevis er ens eget. Men der er intet, der tyder på, at det er noget større problem, og det vil formentlig være en forsvindende lille gruppe, som vil kunne finde på at lade sig teste falsk negativ via selvtest. Så ser vi på proportionerne, er fordelene ved at kunne bruge selvtest screening på for eksempel arbejdspladser større end eventuelle ulemper,” siger Katrina Feilberg Schouenborg.

Dansk Erhverv finder det desuden positivt, at der nu er forskningsresultater bag brugen af selvtest, og at SSI nu også anerkender, at selvtest kan være med til at bremse smittekæder og skabe mere tryghed.

For yderligere oplysninger kontakt Katrina Feilberg Schouenborg, markedschef for sundhed og life science i Dansk Erhverv på telefon 60 10 10 18 eller på mail kfs@danskerhverv.dk.  

Kontakt

Oplevelse & Velfærd

Katrina Feilberg Schouenborg

Markedschef
Medarbejderprofil