Gemt

Virksomheder: Vi vil gerne udvide samarbejdet med Forsvaret

04. november 2021

NNIT og Teledyne RESON A/S efterlyser et større offentlig-privat samarbejde med Forsvaret. Det fortalte de, da Folketingets Forsvarsudvalg var rundt på en række virksomhedsbesøg.  

 

Dansk Erhverv havde inviteret Folketingets Forsvarsudvalg på en besøgstur, hvor formålet med turen var at give inspiration til hvilke virksomheder, vi har i Danmark, der kan levere til forsvars- og sikkerhedsområdet, og for at gå dialog med politikere og ledere, om hvordan man politisk styrker rammevilkårene for erhvervslivet på området.  

I løbet af dagen fik udvalget besøgt Milestone Systems, Teledyne RESON A/S, NNIT, mens også UXV Technologies kom med en præsentation.  

Læs mere om samspillet mellem offentlig og privat 

Mere offentlig-privat samarbejde 
Hos Teledyne RESON A/S gav adm. direktør, Ole Søe-Pedersen, en præsentation af virksomheden. Teledyne RESON udvikler og producerer navigationssystemer og avancerede sonarsystemer, der er eftertragtet til bl.a. miljøforureningsopgaver, kortlægninger af havbunden eller til søgninger efter objekter i vand fx miner. 

I virksomheden så man gerne, at der kom tættere offentligt-privat samarbejde, lyder det fra den administrerende direktør.  

”Det er interessant at fortælle om vores nye produkter, og de udviklingsmuligheder der er. Vi håber, at vi i fremtiden kan få rigtig meget offentlig-privat samarbejde med Søværnet,” siger Ole Søe-Pedersen. 

Læs mere om Dansk Erhvervs Forsvarsnetværk her

Her er udvalget på besøg hos Milestone Systems. Foto: Dansk Erhverv.

Vi kan gøre en forskel 
NNIT var sidste stop for besøgsturen. Den danske virksomhed udvikler, implementerer, drifter og rådgiver om it-løsninger på tværs af brancher i Danmark og i forhold til life science-virksomheder i Europa, Asien og USA. Men er også leverandør af it-ydelser til Forsvaret.  

Hos NNIT, der har hovedkvarter i Søborg, efterlyser man også endnu mere samarbejde mellem offentlig og privat. For det kan gøre en forskel, mener virksomheden. 

”Vi vil rigtig gerne udvide det arbejde, som vi har med Forsvaret. Vi tror faktisk, at vi kan gøre en forskel i at modificere og effektivisere Forsvaret gennem øget samarbejde med os.” 

”Det ser vi frem til at kunne gøre fremover,” lød det fra Mads Jakobsen, Vice President i NNIT. 

Kontakt

Handel

Frederik Bergenfelt Friis

Politisk konsulent