{{title}}
{{body}}
{{tagline}}
{{body}}
| {{tag}}
{{body}}
{{body}}
{{item.label}}
{{f.label}}
{{Body}}
{{receiptRedirectText}}
Fejlkode: {{resetErrorCode}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{data.labels.body}}
{{data.labels.body}}
Her kan der kun vælges en:
Her kan der vælges flere:
Bemærk: ved valg af flere bliver søgningen smallere!
{{labels.errorBody}}
{{labels.noResultsBody}}
{{labels.errorBody}}
{{labels.noResultsBody}}
{{scrollHint}}
{{textLabels.successBody}}
{{data.qrText}}
{{Description}}
{{item.location}}
{{item.prices[0].value}} kr. ({{item.prices[0].label}}) / {{item.prices[1].value}} kr. ({{item.prices[1].label}})
{{item.location}}
{{item.prices[0].value}} kr. ({{item.prices[0].label}}) / {{item.prices[1].value}} kr. ({{item.prices[1].label}})
{{errorBody}}
{{noResultsBody}}
Her kan du som firmaadministrator ændre de 5 primære kontaktpersoner i jeres firma.
{{headerSubText}}
{{modal.modalCorrelationIdDisclaimer}}
{{headerSubText}}
{{additionalInformation.sustainability.subtitle}}
{{additionalInformation.sustainability.carbonReductionFocus}}
{{additionalInformation.sustainability.carbonReductionPotential}}
{{additionalInformation.investors.subtitle}}
{{additionalInformation.investors.businessModel.label}}
{{additionalInformation.companyStatus.label}}
{{additionalInformation.companyOtherArtifacts.label}}
{{modal.modalCorrelationIdDisclaimer}}
{{eventCard.text}}
26. april 2022
Forslaget indeholder ændringer til direktivet om urimelig handelspraksis overfor forbrugere og forbrugerrettighedsdirektivet, der i Danmark er implementeret i henholdsvis markedsføringsloven og forbrugeraftaleloven.
Ændringer i markedsføringsreglerne
Den væsentligste ændring i de markedsføringsretlige regler er, at Kommissionen lægger op til, at begrebet ”væsentligste egenskaber ved produktet” udvides og kommer til at omfatte oplysninger om for eksempel miljømæssige eller sociale virkninger, holdbarhed og reparationsmuligheder. Det vil betyde, at du som forhandler skal inkludere de oplysninger i din markedsføring, hvis du har kendskab til dem.
Nye oplysningsforpligtelser
Med det fremsatte forslag lægger EU-Kommissionen op til, at forhandleren af et produkt skal oplyse det, hvis producenten giver en handelsmæssig garanti, der dels dækker hele varen og dels strækker sig udover en periode på to år. Samtidig skal forhandleren for alle energiforbrugende varer ligeledes oplyse, hvis producenten ikke har givet oplysningerne om, hvorvidt der er en handelsmæssig garanti, der strækker sig ud over de to år.
Derudover skal der i visse tilfælde oplyses om en score for reparationsmuligheder for de enkelte produkter eller oplysninger om tilgængeligheden af reservedele. For varer med digitale elementer skal der også oplyses om, hvor længe producenten stiller softwareopdateringer til rådighed til produktet. I begge tilfælde er informationsforpligtelsen betinget af, at producenterne har stillet oplysningerne til rådighed for forhandlerne.
Det videre forløb
Kommissionens forslag skal nu behandles af såvel Europa-Parlamentet og medlemslandene og så skal de tre parter se, om de kan nå frem til et samlet resultat. Fra det tidspunkt hvor reglerne bliver endeligt vedtaget i EU-systemet vil medlemslandene have 18 måneder til at implementere dem i nationallovgivning og yderligere seks måneder før, at de skal træde i kraft. Det vil sige, at reglerne vil træde i kraft i Danmark senest to år efter, at de er vedtaget i EU.
Dansk Erhverv har allerede afgivet høringssvar til regeringen i forhold til de foreslåede ændringer – høringssvaret kan læses her. Vi vil fortsætte med at følge forslaget tæt både nationalt og på EU-niveau og arbejde for, at forhandlerne ikke pålægges urimelige byrder som følge af forslaget.
Hvis du er medlem af Dansk Erhverv og har spørgsmål til udspillet, er du velkommen til at kontakte vores erhvervsjurister. Hvis du vil se EU-Kommissionens samlede udspil, kan det læses her.