Gemt

Stor forskel i håndteringen af nedgangstider

Familieejede virksomheder holder mere igen end andre ejerformer, når det kommer til at lave store ændringer af deres forretning i tider med nedgang. Det viser en international opgørelse.

Nyhed

14. februar 2022

Der er forskel på hvordan familie- og ikke-familieejede virksomheder reagerer når krisetider. Det viser en opgørelse fra den anerkendte schweiziske bank, Credit Suisse, der senest har kigget på håndteringen af COVID-19 i virksomheder verden over. Analysen viser, at der er forskelle og ulemper både for de familieejede- og for de ikke-familieejede virksomheder når det kommer til krisehåndtering:

"Det er tydeligt at de familieejede virksomheder i højere grad forsøger at holde ud. Der sælges ikke ud for at forbedre bundlinjen i samme grad som andre ejerformer. Man reducerer i stedet betalingen af udbytte i højere grad og lave strukturændringer." udtaler Carl Andersen, politisk konsulent for familieejede virksomheder.

Analysen henviser til at forklaringerne herpå kan være den lange horisont som de familieejede virksomheder har, samt det faktum at der er tale om noget mere og større end blot virksomheden da der netop er tale om familieejerskab. Det giver dog også en reduceret fleksibilitet:

"De ikke-familieejede virksomheder har lettere ved at omstille sig og lave nye produkter eller services. De er ikke i lige så høj grad bundet af traditioner eller historie og kan derfor agere mere fleksibelt." tilføjer Carl Andersen.

Overordnet set er dansk erhvervsliv kommet godt igennem corona-pandemien selvom der fortsat er store efterslæb i mange brancher.

Familieejede virksomheder holder fast

pdf

Download