{{title}}
{{body}}
{{tagline}}
{{body}}
| {{tag}}
{{body}}
{{body}}
{{item.label}}
{{f.label}}
{{Body}}
{{receiptRedirectText}}
Fejlkode: {{resetErrorCode}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{data.labels.body}}
{{data.labels.body}}
Her kan der kun vælges en:
Her kan der vælges flere:
Bemærk: ved valg af flere bliver søgningen smallere!
{{labels.errorBody}}
{{labels.noResultsBody}}
{{labels.errorBody}}
{{labels.noResultsBody}}
{{scrollHint}}
{{textLabels.successBody}}
{{data.qrText}}
{{Description}}
{{item.location}}
{{item.prices[0].value}} kr. ({{item.prices[0].label}}) / {{item.prices[1].value}} kr. ({{item.prices[1].label}})
{{item.location}}
{{item.prices[0].value}} kr. ({{item.prices[0].label}}) / {{item.prices[1].value}} kr. ({{item.prices[1].label}})
{{errorBody}}
{{noResultsBody}}
Her kan du som firmaadministrator ændre de 5 primære kontaktpersoner i jeres firma.
{{headerSubText}}
{{modal.modalCorrelationIdDisclaimer}}
{{headerSubText}}
{{additionalInformation.sustainability.subtitle}}
{{additionalInformation.sustainability.carbonReductionFocus}}
{{additionalInformation.sustainability.carbonReductionPotential}}
{{additionalInformation.investors.subtitle}}
{{additionalInformation.investors.businessModel.label}}
{{additionalInformation.companyStatus.label}}
{{additionalInformation.companyOtherArtifacts.label}}
{{modal.modalCorrelationIdDisclaimer}}
{{eventCard.text}}
Dansk Erhverv | Personale - februar 2022
I henhold til Butiksoverenskomstens aflønningsregler, stiger minimallønnen pr. 1. marts 2022. Det er derfor vigtigt, at få reguleret lønnen for medarbejdere der er aflønnet med Butiksoverenskomstens minimallønssats, med virkning fra 1. marts 2022.
Hvis medarbejderen får en højere løn end minimallønnen med tillæg af et eventuelt anciennitetstillæg, er der ikke pligt til at regulere lønnen som følge af satsstigningen i minimallønnen, idet stigningen i så fald kan modregnes.
Hvis en medarbejder er aflønnet med Butiksoverenskomstens minimallønssats og der ikke foretages en regulering i henhold til overenskomsten, kan det udgøre et overenskomstbrud, der kan udløse krav om efterbetaling og bod.
De nye minimallønssatser udgør pr. 1. marts 2022:
|
kr. pr. md. |
Faglært |
21.690,00 |
Ufaglært |
20.190,00 |
Unge under 18 år |
11.479,00 |
Herudover reguleres lønnen ligeledes for elever og KVU-studerende.
Til medarbejdere der arbejder på bestemte tidspunkter af døgnet og i ugen, skal der ydes forskudttidstillæg. Dette tillæg stiger også med virkning fra og med den 1. marts 2022.
Forskudttidstillægget udgør pr. 1. marts 2022:
|
kr. pr. time |
Hverdage 18.00-23.00 |
27,75 |
Hverdage 23.00-06.00 |
37,25 |
Lørdage 15.00-24.00 |
48,80 |
Søn- og helligdage 00.00-24.00 |
54,35 |
Forskudttidstillægget betales for timer der ligger inden for den normale effektive arbejdstid på 37 timer. Tillægget ydes ikke ved overarbejde og fridage.
For visse grupper af medarbejdere udgør tillægget dog kun det halve af ovennævnte satser. Dette gælder bl.a. for unge under 18 år.
Den enkelte medarbejder har ret til en Fritvalgs Lønkonto, som medarbejderen kan anvende i forbindelse med f.eks. ferie eller fridage, eller som et ekstra pensionsbidrag m.v.
Bidraget til Fritvalgs Lønkonto udgør pr. 1. marts 2022 7,0 pct. af den ferieberettigede løn.
Medarbejdere har som udgangspunkt ret til at få udbetaling fra Fritvalgs Lønkontoen op til to gange årligt. Medarbejderen skal give besked senest den 10. i den måned for udbetalingen ske. Under visse betingelser er der mulighed for at bidraget kan udbetales løbende sammen med lønnen. Læs mere herom i overenskomsten.
Flere af Dansk Erhvervs minimallønsoverenskomster, herunder butiksoverenskomsten og funktionæroverenskomsten, indeholder en forpligtelse til at foretage en individuel vurdering af den enkelte medarbejders løn mindst en gang om året.
Det fremgår ofte af overenskomsten hvilke kriterier der blandt andet skal lægges vægt på i forbindelse med vurderingen. Typisk vil det f.eks. være kvalifikationer, dygtighed, jobindhold, ansvar og uddannelse mm.
De kriterier der fremgår af f.eks. butiksoverenskomsten er ikke udtømmende og det er derfor også i overensstemmelse med overenskomsten at lægge vægt andre saglige kriterier, herunder f.eks. virksomhedens økonomiske forhold.
Det anbefales, at virksomheden sikrer sig dokumentation for, at der er lavet en lønvurdering for de medarbejdere der er omfattet af overenskomsten.
Arbejdsgiveren har ikke i medfør af butiksoverenskomsten pligt til at indkalde medarbejderne til en lønsamtale. Den enkelte medarbejder kan imidlertid af egen drift bede arbejdsgiveren om en lønsamtale i forbindelse med den årlige vurdering. Dansk Erhverv anbefaler generelt, at der som en del af virksomhedens lønvurdering gennemføres lønsamtaler med medarbejderne. En egentlig lønsamtale giver virksomheden en god mulighed for at synliggøre for medarbejderne, hvilke forhold, der har betydning for virksomheden, og dermed hvilke forhold den enkelte medarbejder skal forbedre for at få mere i lønposen. Dansk Erhverv har samlet nogle gode råd til lønsamtalen, som du kan læse mere om her: https://www.danskerhverv.dk/radgivning/lon/lonsamtalen/
Kontakt Dansk Erhvervs Hotline på tlf. 3374 6400