Gemt

Ud at køre med de glade

25. januar 2022

Der var både begejstring, inspiration og bekymring på menuen, da Brian Mikkelsen og Niels Ralund var på medlemsbesøg hos en række jyske e-handelsvirksomheder.

Dansk Erhverv er tæt medlemmerne. Men vi skal endnu tættere på. Det er en del af vores strategi.

Mandag morgen satte adm. direktør Brian Mikkelsen og E-handelsdirektør Niels Ralund handling bag ordene og hoppede i bilen med kurs mod Jylland og tre virksomheder med fokus på e-handel.

”Brian og jeg har i lang tid haft den aftale, at vi sammen skulle besøge nogle af de medlemmer, som blev en del af Dansk Erhverv, da FDIH og Dansk Erhverv slog pjalterne sammen. Det handler om at vise medlemmerne, hvad vi kan som Dansk Erhverv, og så handler det selvfølgelig også om at vise Brian, hvad ”vores gamle” virksomheder er for nogle: Kort fortalt skal vi tættere på hinanden,” forklarer Niels Ralund.

Jeg bliver glad i låget!
Første stop på turen var hos Daniel Johannesen, som driver virksomheden Watery. Her blev det til en god snak om de udfordringer og ikke mindst løsninger, som den unge direktør har haft under coronakrisen, hvor en stor del af forretningsgrundlaget forsvandt, da svømmehallerne lukkede ned.

”Det var en fantastisk oplevelse at møde en ung fyr med så meget gå-på-mod og optimisme. Jeg bliver helt glad i låget, når jeg møder nogle med så stor tro på fremtiden,” siger Brian Mikkelsen.

Glæden var også stor hos Niels Ralund – især fordi Daniel Johannesen føler, at Watery får noget for pengene i Dansk Erhverv.

”En af årsagerne til fusionen var, at vi ville tilbyde vores medlemmer mere. Derfor bliver jeg også så glad, når medlemmerne siger, at de er positivt overraskede over, hvor meget de faktisk kan få hjælp til. Og det blev kun bekræftet, da Brian hurtigt ringede “hjem” til Dansk Erhvervs chef for iværksætteri for at høre, hvad vi kan gøre mere for, at unge mennesker kan stifte en virksomhed.”

Inspirerende vækstkomet
Fra Watery gik turen til Trendhim, hvor adm. direktør Sebastian Petersen stod klar.

Den 33-årige iværksætter stiftede Trendhim i 2007 med sin kammerat Mikkel Andersen. I dag tog han imod i det spritnye domicil, der også omfatter et topmoderne lager på 5.500 m2, hvorfra nogle af virksomhedens mere end 100 medarbejdere sender accessories til mænd overalt i verden.

”Trendhim er for mig et perfekt eksempel på den iværksætterånd, som præger e-handlen. Man kan kun blive begejstret og imponeret, når man hører om deres historie og ambitioner. Og det tror jeg da også, at Brian blev, ”siger Niels Ralund.

Det bekræfter Brian Mikkelsen:

”Det er simpelthen så inspirerende at møde de her mennesker, som bare udstråler handlekraft. Det giver kun endnu mere lyst til at knokle for at forbedre virksomheders rammevilkår, så vi får endnu flere virksomheder som Trendhim. Derudover er det også guld værd at høre fra virksomhederne selv, hvilke udfordringer de har, og hvad de mener, at vi kan gøre - både helt lavpraktisk og med større udspil.”

Virkelige udfordringer hos virkelige virksomheder
Sidste stop på turen var team.Blue Denmark, der består af de fire brands DanDomain, Simply.com, ScanNet og Curanet.

Her blev det til en god snak med adm. direktør Stefan Rosenlund og CSO Anders Eiler om virksomhedens ambitioner og hvordan dansk Erhverv kan hjælpe danske netbutikker.

”Igen en imponerende og inspirerende virksomhed med mod på mere. Det er fantastisk, men jeg hører også fra branchen og Niels, at der er udfordringer, som vi skal have løst. Det handler blandt andet om manglen på arbejdskraft, som også rammer e-handlerne. Det er både ærgerligt og bekymrende at høre fra virksomheder, der har ambitioner og evner til mere, men som ikke kan rykke i det tempo, de gerne vil, fordi de mangler arbejdskraft.”

Derfor kæmper Dansk Erhverv også for, at politikerne skruer op for ambitionsniveauet, når det kommer til at lave de reformer, der skal skaffe den nødvendige arbejdskraft.

”Det er bydende nødvendigt, hvilket mødet med de tre virksomheder bekræftede mig i,” siger Brian Mikkelsen.

Læs mere om vores reformudspil

Det lykkedes!
Fra team.blue trillede Brian Mikkelsen og Niels Ralund igen mod Børsen – med en aftale om, at det ikke var sidste fælles medlemstur.

”Jeg synes, at det gik supergodt. Brian fik mødt en repræsentativ del af medlemmerne, som var rigtig gode til at fortælle om branchen og dens udfordringer. Omvendt synes jeg også, at vi fik vist, at Dansk Erhverv er stedet for danske e-handelsvirksomheder,” siger Niels Ralund.

Kontakt

Digital Handel

Niels Ralund

E-handelsdirektør
Medarbejderprofil