Gemt

Nyt tiltag skal sikre flere digitale talenter

04. juli 2022

Dansk Arbejdsgiverforenings Åben Virksomhed lader skole- og gymnasieelever dufte til virksomhedernes virkelighed. Dansk Erhverv opfordrer virksomhederne til at åbne dørene: "Vi kan vise de unge mennesker, hvorfor de skal vælge vores branche," lyder det fra Carsten Rose Lundberg, fagchef for Digital Handel.

Hvordan får man flere unge mennesker til at interessere sig for digitalisering og e-handel?

Dansk Arbejdsgiverforenings bud hedder Åben Virksomhed.

Det går i sin enkelthed ud på, at skole- og gymnasielever får mulighed for at besøge virksomheder, der arbejder indenfor området, forklarer Charlotte Waltz, som er gymnasiekonsulent i Åben Virksomhed:

”Dansk Arbejdsgiverforening har etableret Åben Virksomhed for at få flere børn og unge til at interessere sig for naturvidenskab, teknologi, it og matematik. Der er også specifikt fokus på digitalisering og e-handel, da eleverne i faget Informatik i gymnasiet skal udvikle en hjemmeside i et CMS-system og opnå en teoretisk forståelse for den iterative arbejdsmetode, der ligger bag. Som en del af undervisningsforløbet, skal eleverne besøge en virksomhed, der primært lever af at sælge produkter online for at få et indblik i, hvordan virksomheden har opbygget deres hjemmeside. De vil desuden også få en faglig præsentation af de uddannelsesmæssige baggrunde medarbejderne har, så de evt. kan møde uddannelser og karriereveje, som de ikke var klar over fandtes."

Åben Virksomhed har aftaler med Morfars.dk, Kino og DSB, og Carsten Rose Lundberg, fagchef for Digital Handel i Dansk Erhverv, håber, at flere netbutikker vil åbne dørene for initiativet og eleverne:

”Det er er rigtig godt initiativ, som vi bakker op om. Vi ved, at der er rift om medarbejderne med digitale evner, og efterspørgslen vil forventelig kun stige i fremtiden. Derfor er det det vigtigt, at flest muligt får et indblik i, hvor interessant og sjov branchen er.”

Er du interesseret i at få besøg af eleverne og dermed både hjælpe dem, dig selv og branchen, kan du kontakte Charlotte Waltz på cwa@da.dk eller telefon 33 38 92 37

Kontakt

Digital Handel

Carsten Rose Lundberg

Fagchef for digital handel