; ;
Gemt

Det kreative panel i Dansk Erhverv, en samlet stemme for de kreative erhverv

03. juni 2022

I Dansk Erhverv arbejder vi aktivt for at forbedre rammevilkår og betingelser for de kreative erhverv. Dansk Erhverv var en af de førende kræfter bag tilblivelsen af vækstplanen for de kreative erhverv i 2019, som kan findes her. Nu er vækstplanen ved at rinde ud, og det er tid til at genbesøge visionerne fra planen. Der er behov for at tage bestik af de største udfordringer – og gøre opmærksom på, hvilke behov erhvervene har i dag.

 

Derfor har Dansk Erhverv etableret et kreativt panel, der trådte sammen for første gang d. 3. juni 2022.
På mødet d. 3. juni deltog Brian Mikkelsen adm. direktør i Dansk Erhverv samt erhvervsordfører Mona Juul fra Det Konservative Folkeparti. Mona Juul var medlem af det regeringsnedsatte vækstteam for de kreative erhverv, som i 2018 udarbejdede anbefalinger til vækstplanen. Anbefalingerne kan læses her

Brian Mikkelsen, adm. direktør, Dansk Erhverv:
”Jeg var glad for at være med på sættemødet i det kreative panel i dag sammen med erhvervsordfører Mona Juul. Det er et væsentligt forum, vi har etableret her i Dansk Erhverv. Nu får vi taget hul på samtalerne om, hvordan vi bedst muligt arbejder for at forbedre rammevilkårene for de kreative erhverv. Og nok så vigtigt, så bliver panelet en samlet stemme for de kreative erhverv, der kan sætte fokus på, hvordan erhvervene bidrager til at skabe værdi i det danske samfund. De kreative erhverv er med til at drive vores samfund fremad og sikre os væsentlige positioner globalt. Jeg ser meget frem til at følge panelets arbejde.”

Morten Hesseldahl, adm. direktør, Gyldendal:
”Så er det kreative panel under Dansk Erhverv sat i søen, og på Gyldendal er vi glade for at kunne være med. I de kreative brancher kan og bør vi slå et slag for, hvor vigtigt kunst, design og underholdning er for både den enkelte og for samfundet og for, hvor stort et økonomisk potentiale, her faktisk er, hvis det politisk og ledelsesmæssigt bliver adresseret på rette vis. Det er noget af det, vi i den kommende tid kommer til at arbejde med i panelet.”

Sofie Filt-Læntver, vice president, Nordisk Games:
”Det er personligt en stor glæde for mig at deltage i panelet. Arbejdet med at definere de kreative erhvervs økosystemers mangler, behov og muligheder er nu gået i gang. Der er ingen tvivl om, at potentialet for danske spiludviklere, filmproducenter, musikudøvere er kæmpestort. Det er mit håb, at det kreative panel kan være med til at forbedre rammevilkår for branchen, så vi for alvor kan forløse det store potentiale. Spørgsmålet er, hvor ambitiøse vi tør være, og hvordan vi bedst understøtter ambitioner, talent og markedsvilkår. Nu er vi gået i gang – det bliver spændende.”

Det kreative panel består af:

Designit

Universal Music

Kreativitet & Kommunikation

Producentforeningen

Danske Forlag

Rosan Bosch Studio

IO Interactive

Sony Music Denmark

Design Denmark

Nordisk Film Production

Vision Denmark

Omnidocs

Second Female

IFPI Danmark

Envision

HVISK

Gyldendal

WEAR

Musikforlæggerne

Khora

Nordisk Games

MXD

Seismonaut
The Bank Music

Kontakt

Finans, Medier & Kreative Erhverv

Ulla Rønberg

Chefkonsulent
Medarbejderprofil