Gemt

Her er de 25 kvindelige iværksættere, du bør kende i 2022

09. juni 2022

Flere kvinder går iværksættervejen, men det danske iværksættermiljø er stadig domineret af mænd. Det kan kvindelige rollemodeller lave om på. Onsdag hyldede Dansk Erhverv 25 kvinder, der har taget iværksætterspringet.   

Der var både klapsalver, champagne og ”vi-skal-gøre-det-endnu-bedre”-attitude på menuen, da Dansk Erhverv onsdag hyldede 25 iværksættere til lanceringsfesten for publikationen 25 kvindelige iværksættere du bør kende 2022.     

”I er helte, for I inspirerer andre kvinder og skaber samtidig den vækst og velstand, som vi skal leve af,” lød det fra Brian Mikkelsen, adm. direktør i Dansk Erhverv, som mener, det er vigtigt at hylde og anerkende de kvinder, der inspirerer den næste generation af kvindelige iværksættere:  

”Det gør Dansk Erhverv til daglig, men i dag giver vi den lige et ekstra og velfortjent nøk ved både at lykønske og takke jer, der viser vejen for fremtidens kvindelige iværksætterstjerner.”   

En af iværksætterne på listen er Dinna Arbo fra Champagnekassen - Champagne For Alle:  

”Jeg er enormt stolt og beæret over at være på listen, fordi jeg selv har set op til flere kvindelige rollemodeller. Jeg synes, at det er meget vigtigt arbejde, og det skaber helt klart en større bevidsthed om de kvindelige iværksættere. Jeg har selv kontaktet nogle af de andre for at få sparring, og alle er bare klar til at hjælpe og dele – både succeserne og de svære ting.”   

Fotot: Dina Arbo

Den vurdering er listedeltager Anne Kristine Schwartzbach fra Konfront enig i. Hun glæder sig samtidig over, at der var iværksættere fra vidt forskellige brancher:  

”Vi har kvinder fra stort set alle områder af erhvervslivet, og det er et kæmpe plus, fordi det kan inspirere mange flere kvinder og vise, at du kan tage iværksætterspringet i stort set alle brancher.”  

Foto: Anne Kristine Schwartzbach

Det går den rigtige vej – men vi er ikke i mål
 

Det er er anden gang, at Dansk Erhverv lancerer en publikation med kvindelige iværksættere, som man bør kende.   

I år har juryen, der udvælger de 25 iværksættere, kunnet vælge mellem markant flere indstillede kvinder end sidst. Samtidig viser en analyse fra Dansk Erhverv, at dobbelt så mange iværksættere nu peger på kvindelige forbilleder sammenlignet med 2020.  

”Det er positivt, at der er blevet større bevidsthed om de kvindelige iværksættere, der både skaber vækstvirksomheder og inspirerer andre kvinder til at tage iværksætterspringet. Men analysen viser desværre også, at der stadig er en markant kønsskævvridning i iværksættermiljøet, som vi skal have udlignet, hvis Danmark skal være verdens bedste iværksætterland. Der skal skabes alsidighed og diversitet på den danske iværksætterscene, så alle idérige danskere i højere grad har mod på at starte deres egen virksomhed,” forklarer Brian Mikkelsen. 

Arbejdet fortsætter 

Onsdag var en festdag, men allerede torsdag fortsatte arbejdet for, at indstillingspuljen til næste års publikation bliver endnu større, garanterer Jasmina Pless, som er chef for iværksætteri i Dansk Erhverv:  

”Der er nok at tage fat på. Vi skal eksempelvis arbejde for at forbedre kvinders mulighed for at få tilført kapital til virksomhederne, optimere barselsreglerne og sætte fokus på entreprenørskab i uddannelsesinstitutionerne.” 

imageeec1r.png

25 Kvindelige iværksættere du bør kende:

Dinna Arbo – Champagne For Alle »Champagnekassen«

Hanne Jarmer – Go Dogo

Louise Ferslev – MyMonii

Isabel Aagaard – LastObject

Katja Grothe – Eberhardt – Klimate

Anne Marie Lie Norvig – Liewood

Malene Madsen – Woba

Sisse Bachmann – SUI AVA

Rikke Ulersted – THE UPCYCL

Britt Vorre – Aarhus Street Food

Marie Grew – Moonboon Kids & Baby Studio

Camilla Blicher Mitchell – LittleUnBox

Camilla Gustafsen – Draupnir Bio

Anne Kristine Schwartzbach – Konfront

Ann-Christine Roope – Ethan Partners & InTech Founders

Katrine Lee Larsen – Copenhagen Cartel

Karin Beukel – Agrain By Circular Food Technology

Rikke Nørgaard – Aegir Insights

Anne-Kathrine Pommergaard – Podads

Helene Lassen Nørlem– Tiimo

Melissa Würtz Azari – Tiimo

Marie Lommer Bagger – Measurelet

Ann Rosenskjold – Estaldo

Anna Bogdanova – Anna Bogdanova

Tine Arentsen Willumsen – Above and Beyond Group

Du kan læse hele publikationen '25 kvindelige iværksættere du bør kende' herunder.

 

Dansk Erhverv - kvindelige iværksættere 2022

pdf

Download

Kontakt

Politik og Analyse

Jasmina Pless

Chef for iværksætterpolitik
Medarbejderprofil