; ;
Gemt

E-handelsprisen 2022: Brødrene A&O Johansen snupper Guldprisen til Dansk Erhvervs store awardshow

19. maj 2022

Miinto, Lunar, Freetrailer og Brødrene A&O Johansen var blandt vinderne, da Dansk Erhverv torsdag slog dørene op til E-handelsprisen 2022 for at fejre de dygtigste virksomheder indenfor digital handel.

Der var både konfetti, jubelbrøl og lykønskninger på menuen, da Dansk Erhverv og mere end 800 gæster torsdag aften fejrede dansk e-handel til E-handelsprisen 2022.

Aftenens helt store vinder blev Brødrene A&O Johansen, der snuppede hele tre priser – heriblandt Guldprisen, som gives til den virksomhed, som ifølge Guldjuryen er den skarpeste virksomhed på tværs af alle kategorier.

Brdr. A&O Johansen er vinder af Guldprisen 2022, foto: Vinia Media

Den store anerkendelse vakte selvsagt glæde hos Stefan Funch Jensen, chef for e-handel og marketing i den mere end 100 år gamle virksomhed, der af juryen bliver kaldt et digitalt fyrtårn med e-handelsløsninger i international klasse.

"Det betyder simpelthen så meget med de her priser. Vi vinder ikke, fordi vi er de bedste til digitale løsninger, men fordi vi er de bedste til at få dem ud til kunderne. Priserne går ud til alle i A&O - jeg er simpelthen så stolt af deres indsats."

Gamle kendinge og nye ansigter blandt vinderne

Der blev i alt uddelt 12 E-handelspriser til aftenens awardshow. Blandt vinderne var der tidligere prismodtagere, men der var også virksomheder, der for første gang kunne lade sig hylde af resten af branchen som prisvindere.

Det gælder blandt andet Freetrailer, der til stor glæde for adm. direktør Philip Filipsen snuppede prisen for Bedste B2C-virksomhed med omsætning under 100 mio. kroner.

”Jeg kan slet ikke sige, hvor meget det her betyder. Jeg er så stolt af alle medarbejdere, der virkelig har knoklet for at skabe den udvikling, vi har haft. Jeg er simpelthen bare så glad og stolt!”

Bedste B2C-virksomhed med omsætning under 100 mio. kroner er Freetrailer, foto; Vinia Media

Tårnhøjt niveau

Dansk Erhverv arrangerer prisfesten og faciliterer hele processen med at finde vinderne, men vinderne vælges af uvildige juryer bestående af eksperter fra branchen. De har i år haft fornøjelsen af at kunne udpege de heldige virksomheder blandt et rekordstort felt med et suverænt højt niveau. Det forklarer Signe Trock Hilstrøm, som er formand for Bedste App-juryen og medlem af Guldjuryen, der uddeler Guldprisen:

“Der er sket en enorm udvikling de sidste år, hvor bredden indenfor dansk e-handel er blevet markant bredere og stærkere. Hvor vi tidligere så, at nogle var gode til enkelte ting, så er der rigtig mange, som er rigtig dygtige til stort set alle områder af e-handel. Det hænger formentlig sammen med, at e-handel er kommet helt op på toppen af prioriteringslisterne hos også de store virksomheder.”

En længe ventet fest

E-handelsprisfesten har de sidste år været afholdt digitalt på grund du-ved-nok-hvad, men i år kunne vinderne igen modtage fysiske klapsalver, high-fives og krammere af både kolleger og konkurrenter.

”Det har været helt fantastik at være samlet igen. Vi har fået fejret vinderne, men vi har også fået mulighed for at hylde branchen generelt. Det synes jeg, at vi virkelig har savnet at gøre ansigt til ansigt sammen – og det er der tilsyneladende også andre, der har, for vi har haft solgt alle de godt 800 billetter, der var til rådighed,” forklarer Niels Ralund, E-handelsdirektør i Dansk Erhverv.

Han forklarer videre:

”Aftenen og hele processen med at finde vinderne har endnu en gang bekræftet mig i, at vi har nogle vanvittigt dygtige virksomheder, der leverer på et tårnhøjt internationalt niveau. Og så har det sat en tyk streg under sammenholdet i branchen. Selvom mange er konkurrenter, så er man klar til at anerkende andres succes og komme med gode råd til, hvad vi sammen kan gøre for at blive endnu bedre. Det er fantastisk at være en del af, og jeg glæder mig allerede til næste års arbejde med E-handelsprisen.”

Se top 3 virksomhederne i alle kategorierne og læs juryens begrundelser her

Se flere billeder fra E-handelsprisen her (billederne må bruges - ved brug i pressesammehæng skal Vinia Media krediteres

Fakta om E-handelsprisen

E-handelsprisen blev for første gang uddelt i 2000 og har siden da hvert år hædret de dygtigste danske e-handlere. Prisen faciliteres af Dansk Erhverv, men vinderne udpeges af uvildige juryer bestående af eksperter fra branchen. Læs mere om processen her

Fakta om dansk e-handel

Ifølge E-handelsanalysen fra Dansk Erhverv brugte danskerne i 2021 182 mia. kr. på e-handel. Det er ny omsætningsrekord og en fremgang på 18 procent fra 2020. 

 

Kontakt

Digital Handel

Niels Ralund

E-handelsdirektør
Medarbejderprofil
Kommunikation & Presse

Søren Willemoes Poulsen

Kommunikationskonsulent