Gemt

Nyt faktaark om temperaturer ved transport af fødevarer

31. maj 2022

En kort guide om temperaturreglerne ved detailvirksomheders transport af fødevarer fremgår af Fødevarestyrelsens nye faktaark, som ligeledes giver gode råd til at undgå, at temperaturen bliver et problem under transporten.

 

Der er regler om temperatur og hygiejnisk håndtering, som skal følges, når man transporterer fødevarer. Det er den virksomhed, som har ansvaret for transporten, der skal sørge for, at reglerne overholdes. Et nyt faktaark fra Fødevarestyrelsen beskriver kort, hvilke regler for temperaturer detailvirksomheder skal overholde ved transport af fødevarer, og inkluderer nogle gode råd til at undgå for høj temperaturer. Faktaarket er målrettet:

  • Detailvirksomheder som selv transporterer fødevarer fra et engrossupermarked til egen virksomhed, f.eks. café, slagter eller fiskehandler.
  • Detailvirksomheder som selv transporterer fødevarer til en anden detailvirksomhed.
  • Transportører der står for transport af fødevarer i de ovennævnte situationer.

Se fakaarket Temperaturer under transport af fødevarer på Fødevarestyrelsens hjemmeside.

Læs mere i hygiejnevejledningens kapitel 30. Transport af fødevarer på Fødevarestyrelsens hjemmeside.

Kontrolkampagne viste manglende regelefterlevelse
I 2021 gennemførte Fødevarestyrelsen en kontrolkampagne om transportforhold i detailleddet. Kontrolkampagnen viste, at hver fjerde detailvirksomhed ikke havde styr på reglerne ved transport af fødevarer, idet der blev sanktioneret i 24,7 % af de udførte tilsyn.

Hver tredje (32,8 %) detailvirksomhed, der selv henter fødevarer i et engrossupermarked fik sanktioner. Flest sanktioner i denne transportsituation blev givet for manglende overholdelse af temperaturkravene (30,5 %). Den manglende overholdelse skyldtes i nogle tilfælde, at detailvirksomheden ikke var klar over, at temperaturkrav også er gældende under transport.

Det er på baggrund af de mange sanktioner for manglende overholdelse af temperaturkrav, at Fødevarestyrelsen har udarbejdet det nye faktaark og de har meldt ud at de vil have fokus på området i fremtiden.

Læs om kontrolkampagnen Transportforhold i detailleddet 2021 på Fødevarestyrelsens hjemmeside.

Kontakt

Handel

Saoirse McKeever Andersen

Fagchef for fødevarer
Handel

Krestine Greve

Chefkonsulent