; ;
Gemt

Hvad er CO-PI og B6?

03. marts 2022

Forkortelser, enheder og instanser. Det kan være svært at holde helt styr på, hvad de forskellige betegnelser står for. Bliv klogere på forskellen mellem OPS-enheden og beslutningsforslaget B6 her.

 

OPS-enheden og den kontrol- og vejledningsinstans, der foreslås etableret under Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen i beslutningsforslaget B6, kan være svære at adskille fra hinanden. Så hvad er forskellen egentlig?

OPS-enheden er blevet til CO-PI
OPS-enheden blev nedsat i forbindelse med Finansloven 2021. Efter beslutningen om at nedsætte en OPS-enhed under Erhvervsministeriet har der været forhandlinger om den konkrete udmøntning af OPS-enheden.

Det blev derefter besluttet, at OPS-enheden og Center for Offentlig Innovation (COI) skulle lægges sammen til én samlet enhed under Erhvervsministeriet.

OPS-enheden er derfor ikke en selvstændig enhed, og går ikke længere under navnet OPS-enheden. Med sammenlægningen af Center for Offentlig Innovation (COI) og OPS-enheden, blev navnet ændret til Center for Offentlig-Privat Innovation.

Center for Offentlig-Privat Innovation forkortes CO-PI og er fortsat lagt under Erhvervsministeriet.

Dansk Erhverv er repræsenteret i bestyrelsen for CO-PI med markedschef Morten Jung.

 

Infoboks: Hvad laver Center for Offentlig-Privat Innovation (CO-PI)?

Center for Offentlig-Privat Innovation, CO-PI, er en enhed under Erhvervsministeriet, der skal styrke samarbejdet med erhvervslivet om indkøb og udvikling af innovative løsninger til den offentlige sektor.

 

Beslutningsforslaget B6: kontrol- og vejledningsinstans under Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen
Beslutningsforslaget B6 handler om ”Korrekt beregning af afregningspriser til ikke-kommunale leverandører af ældrepleje”. Beslutningsforslaget går på, at der skal etableres en kontrol- og vejledningsinstans under Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen. Kontrol- og vejledningsinstansen skal kunne eftertjekke kommunernes prissætning af egne ydelser og kontrollere, at ikke-kommunale leverandører af ældrepleje modtager den korrekte afregningspris fra kommunen.

Beslutningsforslaget blev ikke stemt igennem, da der ikke var et flertal blandt Folketingets partier. I stedet er der udformet og vedtaget en beretning om B6. En beretning betyder, at en række partier kan forpligte en regering til at genbesøge et forslag, hvis der ikke har været opbakning til forslaget i første omgang.

Der er nu vedtaget en beretning blandt et flertal af Folketingets partier. Vedtagelsen af beretningen om B6 betyder, at flertallet nu forpligter regeringen til at genbesøge beslutningsforslaget om en kontrol- og vejledningsinstans under Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, hvis der fortsat kan identificeres ukorrekte afregningspriser til ikke-kommunale leverandører af ældrepleje.