; ;
Gemt

Arp-Hansen Hotel Group vinder prisen som Årets Erhvervspraktikvirksomhed

10. november 2022

En nytænkning af praktikforløbet for de yngste elever har været så stor en succes for hotelkæden Arp-Hansen, at det onsdag kastede prisen som Årets Erhvervspraktiksted af sig. Prisen og erfaringerne fra det nye forløb giver appetit på mere, lyder det fra Robert Thomsen, som er koncerndirektør for Drift & HR i Arp-Hansen Hotel Group. 

Der var klapsalver og lykønskninger på menuen, da prisen som Årets Erhvervspraktikvirksomhed i Københavns Kommune onsdag den 9. november blev uddelt til et arrangement på Københavns Rådhus.  

Prisen gik til hotelkæden Arp-Hansen og blev modtaget af en glad og stolt Robert Thomsen, der er koncerndirektør for Drift & HR i Arp-Hansen Hotel Group: 

”Det var en dejlig overraskelse, som vi virkelig er glade og stolte over. Vi har haft et super forløb med eleverne, og så er det bare ekstra dejligt, at det nu også giver denne pris.” 

Nyt praktikforløb giver pote  

Arp-Hansen Hotel Group åbner som mange andre virksomheder hvert år dørene til praktikanter fra grundskolen. I år har det dog været et lidt anderledes praktikforløb hos hotelkæden. 

I stedet for den sædvanlige uge er perioden udvidet til 10 uger, hvor eleverne er hos virksomheden en gang om ugen. Idéen er udviklet i et samarbejde mellem Dansk Erhverv og Københavns Kommunes Erhvervsplaymaker, og håbet er, at flere unge mennesker vil se mod hotelbranchen for en karriere: 

”København har landets laveste overgang fra grundskole til erhvervsuddannelser. Det er en stor udfordring for eksempelvis hotellerne, der har brug for elever og faglærte. Derfor har vi forsøgt at give eleverne et bedre indtryk af de mange muligheder i hotel- og restaurantbranchen ved at udvide erhvervspraktikforløbet,” forklarer Marianne Kragh, som er chefkonsulent i Dansk Erhverv og en del af projektet.  

Hun uddyber: 

”Det har givet en bedre oplevelse for både elever og virksomheder, fordi det giver større tilhørsforhold og mulighed for at prøve forskellige roller af.”  

Det kan Robert Thomsen, koncerndirektør for Drift & HR i Arp-Hansen Hotel Group, skrive under på: 

”Jeg ved fra flere af vores dygtige ledere ude på hotellerne, at det har været en fornøjelse at lære de unge mennesker at kende og se dem vokse med opgaven igennem forløbet. Håbet er, at vi har tændt en gnist hos de unge mennesker, og at de overvejer en uddannelse i vores branche, når de skal vælge retning. Derudover håber vi, at de vil være med til at fortælle deres venner og familie om de mange muligheder inden for hospitality-branchen.” 

Flere virksomheder på vej 

De gode erfaringer fra Arp-Hansen Hotel Group har givet andre virksomheder lyst til være en del af projektet, siger Marianne Kragh: 

”Vi oplever en stor interesse fra andre virksomheder, hvilket kun er positivt. Det kan forhåbentligt få flere unge mennesker til at se, hvor mange muligheder der er i hotelbranchen.” 

Hos Arp-Hansen Hotel Group ser Robert Thomsen frem til at fortsætte med den udvidede praktikperiode: 

”Vi har fået meget ud af det, og vi har lært meget af samarbejdet. Hvorvidt vi har sikret nye elever, vil tiden vise, men vi er helt sikkert friske på at gentage forløbet næste år.” 

Kontakt

Arbejdsmarked, uddannelse og forskning

Marianne Kragh

Seniorchefkonsulent