Gemt

I dag udpeges vinderen af CSR Prisen 2022

11. oktober 2022

Hovedtemaerne er bæredygtighed og samfundsansvar, når FSR - danske revisorer, Dansk Erhverv og Erhvervsstyren afholder konference og uddeler CSR Prisen for best-in-class rapportering i Børssalen i dag. Prisen overrækkes af H.K.H. Kronprinsessen. 

Fokus på virksomheders samfundsansvar er blevet skærpet. Og vigtigheden af at skabe gennemsigtighed og troværdighed om virksomheders mål, handlinger og fremdrift inden for bæredygtighed har aldrig været større. Samtidig har den seneste tid vist, hvordan forventningerne til virksomheders samfundsansvar er omskiftelige og uforudsigelige. 

Derfor er der mere end rigelig grund til at hylde de danske virksomheder, der gennem best-in-class rapportering om bæredygtighed fremhæver god praksis og er kilde til inspiration for andre. 

Til CSR-dagen 2022 i Børssalen med Ane Cortzen som moderator får deltagerne gennem paneldebatter og taler fra både erhvervslivet og forskningsverden indsigt i udfordringer og løsninger inden for blandt andet diversitet, due diligence og samspil mellem store og små virksomheder.  

Hovedtalerne er Lars Fruergaard, President og CEO i Novo Nordisk, Christian Friis Bach, direktør i Warfair og Katherine Richardson, professor ved Københavns Universitet. 

Adm. direktør i Dansk Erhverv, Brian Mikkelsen, og adm. direktør i FSR – danske revisorer, Lone Strøm, ser begge frem til at byde gæsterne velkommen. 

”Jeg er imponeret over, at vi ser danske virksomheder vise øget ansvar og investere tungt i udviklingen af grønne idéer, løsninger og produkter i denne tid, hvor vi igen oplever krig i Europa, den højeste inflation i 30 år og energikrise,” siger Brian Mikkelsen, adm. direktør i Dansk Erhverv. 

På trods af udfordringer er bæredygtighed i mange tilfælde blevet en forudsætning for, at en virksomhed er konkurrencedygtig. 

”Der er mange mørke skyer på himlen lige nu. Men jo mere ”støj” og uforudsigelighed, virksomhederne skal håndtere, jo mere har de behov for troværdige oplysninger, så de har grundlag for at træffe gode beslutninger. Et bedre beslutningsgrundlag kan både styrke virksomhedernes forretning og den grønne omstilling af samfundet,” siger Lone Strøm, adm. direktør i FSR – danske revisorer.   

Kronprinsessen overrækker CSR Prisen 
Til CSR-dagen 2022 sættes der fokus på, hvordan danske virksomheders styrker evnen til at agere ansvarligt for at bevare et forspring i en brydningstid.  

I den anledning bliver CSR Prisen uddelt af FSR – danske revisorer til en virksomhed, der udmærker sig med en transparent og pålidelig redegørelse om arbejdet med bæredygtighed, virksomhedens samfundsansvar og rapportering om miljø, sociale og ledelsesmæssige forhold (ESG). 

Ved uddelingen af prisen skelnes der mellem store unoterede virksomheder og store noterede virksomheder, og der udpeges dermed en vinder i hver kategori.  

Vinderne bliver udpeget blandt flere end 100 virksomheder af et dommerpanel bestående af udvalgte repræsentanter fra dansk erhvervsliv og civilsamfund.  

Prisen overrækkes af Hendes Kongelige Højhed Kronprinsesse Mary. 

Kontakt

Arbejdsmarked, uddannelse og forskning

Johannes Orheim

CSR -konsulent
Kommunikation & Presse

Liv Østerstrand Rasmussen

Journalist og kommunikationskonsulent