; ;
Gemt

Hhx-elever blæste Louisiana bagover og vandt DM i Erhvervscase

21. september 2022

Landets mest talentfulde elever fra handelsgymnasiet dystede onsdag den 21. september i at udtænke og præsentere skarpe forretningsideer, da DM i Erhvervscase løb af stablen hos Dansk Erhverv i København. Vinderne blev Anna Magrethe Svensson, Lloyd Niklas Nielsen og Mads Daugaard Johansen fra ZBC Næstved, som vandt dommernes hjerter med deres løsning 'Louisiana Getaway', der skal tiltrække flere besøgende fra hele Danmark ved hjælp af bæredygtige overnatningsmuligheder.

 

Lloyd Niklas Nielsen, Anna Magrethe Svensson og Mads Daugaard Johansen fra ZBC Næstved vandt DM i Erhvervscase 2022.

Der var spænding i luften, da de otte finalehold fra landets handelsgymnasier præsenterede idéer til nye markedsstrategier med udgangspunkt i en af Danmarks mest velbesøgte kulturinstitutioner, Louisiana.

Finalen blev skudt i gang af Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil, som udtrykte begejstring for elevernes overbevisende demonstration af, hvorfor hhx er en vigtig uddannelse.

”Hhx er en fuldstændig unik gymnasieuddannelse, fordi den kombinerer teori og praksis og rigtigt meget af det, vi gerne vil i resten af uddannelsessystemet også. I kombinerer det teoretiske og det, man lærer i klasselokalet, med det, der foregår i virkeligheden - med alle de muligheder og udfordringer og nuancer, der kommer med, når ting skal prøves af. Derfor er der også kommet otte vidt forskellige bud på de udfordringer, som Louisiana står over for”, sagde Pernille Rosenkrantz-Theil.

Tæt løb blandt kreative løsninger
Løbet var tæt, men der var dog et hold, der havde gjort sig særligt bemærket med en idé til, hvordan Louisiana ville kunne udvikle deres forretningsgrundlag med bæredygtige overnatningsmuligheder. Formålet var at tiltrække flere besøgende til museet. Dommerne lagde vægt på, at løsningen byggede på høj faglighed og trends i samfundet i forhold til oplevelsesøkonomi.

Ved kåringen fik alle otte finalisthold rosende ord med på vejen fra dommere og Louisiana selv. 

”Vi er blæst bagover over af at se forskellighederne i jeres forslag til, hvad vi på Louisiana, efter jeres mening, kan gøre for at tiltrække forskellige målgrupper. Alt fra CSR-tiltag, overnatningsmulighed og ungdomsråd til fokus på mental sundhed blandt unge og endda, hvordan der kan blive mere jul på Louisiana. Det har været et privilegie at få indblik i de overvejelser, I har gjort jer, sagde Louisianas HR-chef Karen-Marie Schurizek Antonsen.

DM i Erhvervscase

DM i Erhvervscase afholdes af Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier i samarbejde med Dansk Erhverv og er en årlig landsdækkende konkurrence, der sætter fokus på handelsgymnasiets (hhx) særlige profil som en erhvervsrettet gymnasial uddannelse. Læs mere om DM i Erhvervscase

Kontakt

Arbejdsmarked, uddannelse og forskning

Claus Rosenkrands Olsen

Uddannelseschef
Medarbejderprofil