; ;
Gemt

Nu har 50 virksomheder tilsluttet sig Diversitetspagten

28. september 2022

Flere end 50 vidt forskellige virksomheder har taget et fælles skridt mod mere ligestilling og inklusion på deres arbejdspladser. De har tilsluttet sig Diversitetspagten. 

 

Diversitetspagten.PNG

Hoteller, butikker, konsulentvirksomheder og festivaler. 

Det er bare nogle af de 50 virksomheder, der har tilsluttet sig Diversitetspagten. En pagt, der skal sikre, at der skabes bedre vilkår for at få flere kvinder ind i toppen af dansk erhvervsliv, og at Danmark bliver bedre til den brede diversitet og kommer tilbage i førertrøjen sammen med de andre nordiske lande, når det gælder kønsdiversitet.  

For alle talenter skal inkluderes – og det skal hverken alder, køn, etnicitet eller seksuel orientering spænde ben for. 

Derfor blev Diversitetspagten præsenteret af Dansk Erhverv sammen med konsulenthuset Above & Beyond Gruop på den internationale kvindedag 8. marts 2022. 

Konkrete pejlemærker 

Diversitetspagten består af fem transformationsprincipper, som virksomhederne forpligter sig til at arbejde efter for at skabe diversitet og inklusion. Ved at tilslutte sig pagten viser virksomhederne samtidig opbakning til 15 anbefalinger til bedre rammevilkår for diversitet.  

”Det handler om motivation og inspiration. Motivationen er der. Danske virksomheder har længe været dybt engageret i at sikre en mere ligelig kønsfordeling i deres ledelseslag,” sagde adm. direktør i Dansk Erhverv, Brian Mikkelsen i forbindelse med lanceringen af Diversitetspagten.  

Stort potentiale  

De 50 virksomheder, der som de første har tilsluttet sig Diversitetspagten, repræsenterer et bredt udsnit af erhvervslivet og adskiller sig fra hinanden på mange parametre. Men de har til fælles at sætte handling bag ordene for mere ligestilling – også i toppen af erhvervslivet. 

Som det ser ud nu, sakker Danmark bagud på området i forhold til nogle af de lande, vi normalt sammenligner os med. Så meget desto mere grund er der til at gøre noget aktivt, så dansk erhvervsliv ikke går glip af talent, innovation, konkurrencekraft og velfærd.  

”Der er vist ingen, der kan være i tvivl om, at Danmark har brug for mere diversitet i erhvervslivet, på ledelsesgangene og i bestyrelserne. Udfordringen er ikke kun begrænset til kønsdiversitet, men inkluderer også diversitet i form af alder, nationalitet og etnicitet,” sagde Tine Arentsen Willumsen, adm. direktør i Above & Beyond, der er specialiseret i ligestilling, diversitet og inklusion, ved lanceringen.  

Tilslutningen til Diversitetspagten tæller et bredt udsnit af virksomheder på tværs forskellige brancher og virksomheds størrelser.

De tilsluttede virksomheder udgøres blandt andet af: Tryg, Novozymes, IBM Danmark, Gorrissen Federspiel, PFA Pension, Hudson Nordic, itm8, PwC, Arp-Hansen Hotel Group, GN Store Nord, Aldi, Diakonissestiftelsen, AIDS-Fondet, Dentsu, Spejder Sport m.fl.  

Du kan tilslutte dig Diversitetspagten her.