; ;
Gemt

Dansk Erhverv forbyder TikTok på medarbejderes arbejdstelefoner

28. februar 2023

Dansk Erhverv har forbudt sine næsten 400 medarbejdere at benytte TikTok-app’en på tjenstlige enheder efter udmelding fra Center for Cybersikkerhed. 

Fra i dag er det på grund af sikkerhedshensyn forbudt for Dansk Erhvervs medarbejdere at installere og bruge TikTok på arbejdstelefonen. 

Det melder erhvervsorganisationen ud på baggrund af fredagens udmelding fra Center for Cybersikkerhed (CFCS), hvor de fraråder ansatte i staten at have app’en installeret på tjenstlige enheder, og ud fra en samlet vurdering af de sikkerhedsrisici, som brugen af TikTok app’en medfører.

”Beslutningen sker ikke på baggrund af konkrete hændelser, men derimod som rettidig omhu i lyset af, at der ifølge Center for Cybersikkerhed er risiko for spionage ved at bruge TikTok. En udmelding som denne fra en af de helt centrale sikkerhedsmyndigheder finder vi så væsentlig, at vi naturligvis har valgt at indrette os efter det,” siger Casper Klynge, som er vicedirektør i Dansk Erhverv.

Medlemsvirksomheder skal overveje risici
Foruden Dansk Erhverv har også Folketinget, EU- Kommissionen og EU-Ministerrådet, meldt ud, at man har valgt at forbyde TikTok på de ansattes arbejdstelefoner.

I Dansk Erhverv råder man sine ca. 18.000 medlemsvirksomheder til, at de ligeledes bør overveje de alvorlige sikkerhedsrisici, der ligger i at acceptere app’en på arbejdstelefoner.

”Udover den direkte sikkerhedssårbarhed, anbefaler Dansk Erhverv, at danske virksomheder skal overveje om brugen af TikTok-app’en også indebærer en risiko i forhold til at beskytte virksomhedshemmeligheder og innovation,” siger Casper Klynge.

Dansk Erhverv understreger samtidig, at det naturligvis er op til de enkelte virksomheder selv at vurdere brugen af forskellige apps.

Kontakt

Digitalisering, Rådgivning, IT, Regional & Salg

Casper Klynge

Vicedirektør
Medarbejderprofil