{{title}}
{{body}}
{{tagline}}
{{body}}
| {{tag}}
{{body}}
{{body}}
{{item.label}}
{{f.label}}
{{Body}}
{{receiptRedirectText}}
Fejlkode: {{resetErrorCode}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{data.labels.body}}
{{data.labels.body}}
Her kan der kun vælges en:
Her kan der vælges flere:
Bemærk: ved valg af flere bliver søgningen smallere!
{{labels.errorBody}}
{{labels.noResultsBody}}
{{labels.errorBody}}
{{labels.noResultsBody}}
{{scrollHint}}
{{textLabels.successBody}}
{{data.qrText}}
{{Description}}
{{item.location}}
{{item.prices[0].value}} kr. ({{item.prices[0].label}}) / {{item.prices[1].value}} kr. ({{item.prices[1].label}})
{{item.location}}
{{item.prices[0].value}} kr. ({{item.prices[0].label}}) / {{item.prices[1].value}} kr. ({{item.prices[1].label}})
{{errorBody}}
{{noResultsBody}}
Her kan du som firmaadministrator ændre de 5 primære kontaktpersoner i jeres firma.
{{headerSubText}}
{{modal.modalCorrelationIdDisclaimer}}
{{headerSubText}}
{{additionalInformation.sustainability.subtitle}}
{{additionalInformation.sustainability.carbonReductionFocus}}
{{additionalInformation.sustainability.carbonReductionPotential}}
{{additionalInformation.investors.subtitle}}
{{additionalInformation.investors.businessModel.label}}
{{additionalInformation.companyStatus.label}}
{{additionalInformation.companyOtherArtifacts.label}}
{{modal.modalCorrelationIdDisclaimer}}
{{eventCard.text}}
23. februar 2023
Der er nemlig slået en helt grundlæggende tone an, der lægger op til et langt større samarbejde om velfærden. På tværs af sektorer og ikke mindst på tværs af det offentlige, selvejende institutioner, private aktører og civilsamfundet. Her gælder det samme nemlig som i Scharnbergs digt: alle de nævnte typer af aktører har nemlig hver deres styrkepositioner – og der ligger et stort potentiale i at øge samarbejdet på tværs.
Læs bare med her i regeringsgrundlaget: ”Regeringen vil derfor tage initiativ til en grundlæggende frisættelse af velfærdssamfundet, der øger det frie valg for den enkelte, styrker det lokale ansvar, afskaffer unødig regulering og kontrol og styrker samarbejdet mellem det offentlige, civilsamfundet og det private erhvervsliv.”
Konkret lægges der eksempelvis op til, at civilsamfundsorganisationer skal spille en mere central rolle på ældreområdet og børneområdet og at de potentialer, der ligger i frivilligheden, skal udnyttes bedre i samspil med de eksisterende velfærdstilbud på de nævnte områder. Og de strukturelle rammer for samarbejdet mellem forskellige typer velfærdsleverandører skal nytænkes, så der kommer en langt mere fair og lige mulighed for opgaveløsningen på tværs af aktører og en langt større valgfrihed for borgeren.
Set ud fra vores perspektiv i Dansk Erhverv er det godt tænkt. Og det er også nødvendigt at skabe nye samarbejder og alliancer.
Vi kender alle udfordringsbilledet på velfærdsområdet: vi bliver flere ældre, færre medarbejdere og der vil være et kontinuerligt større træk på socialområdet. Det er efterhånden ikke nyt stof for nogen længere – hverken på Christiansborg, ude i landets kommuner og regioner eller hos de mange andre, der arbejder med at sikre at hjulene i vores fælles velfærdssamfund fortsætter med at køre rundt.
Hvis vi skal nå i mål med nye løsninger, der sikrer både den fornødne kapacitet og kvalitet i fremtidens velfærd, så skal vi have alle gode kræfter med på holdet. Der skal tænkes på tværs, nyt og fordomsfrit og med et kontinuerligt fokus på hvordan man sikrer den bedste velfærd for borgerne.
Intentionerne i regeringsgrundlaget er helt afgørende. Næste skridt bliver at sikre, at de gode tanker bliver implementeret og synlige i både kommende politiske aftaler, lovarbejdet og i den daglige udvikling af velfærden ude rundt omkring i landets kommuner og regioner. Hvis det lykkes, kommer vi for alvor i mål og kan endnu mere sammen.