Gemt

Endnu et rekordår for indstillinger til E-handelsprisen – eksperterne trak i arbejdstøjet

26. januar 2023

Det er et stærkt og bredt felt af virksomheder, der skal igennem eksperternes si, inden de endelige vindere præsenteres d. 25. maj i The Hangar. Første skridt blev taget i dag.

1183 indstillinger er tikket ind til årets E-handelspris. Det overstiger antallet af sidste år, hvor 1062 virksomheder kom igennem indstillingsmøllen.

”Det er endnu engang en bekræftelse af, at vi har mange dygtige e-handlere herhjemme, og frem for alt et godt klap på skuldrene til dem, der trækker læsset ude i netbutikkerne,” Niels Ralund, e-handelsdirektør i Dansk Erhverv.

Løbeskoene snøret

Med så stort og stærkt et felt i år bliver eksperterne nødt til at løbe stærkt for at nå igennem dem alle. Første etape fandt sted d. 26. januar, hvor indstillingsudvalgene mødtes online for at gennemgå alle indstillingerne og finde deres top20 inden for hver af de 11 kategorier.

Det var en dag med mange deltagere og, ikke mindst, mange indstillinger, der skulle indsnævres.

”Jeg er imponeret over det effektive tempo, der blev lagt for dagen fra alle udvalgene! Danmarks største e-handelsnetværk blev skudt afsted med 200 i timen, da både nye og erfarne medlemmer af udvalget fandt Top20 gennem spændende diskussioner og stærke argumenter. Med et rekordhøjt antal indstillinger og et rekordstort antal deltagere i udvalget er jeg både lykkelig og lettet over at alle udvalg kom i mål – Tusinde mange tak til alle i indstillingsudvalgene.” udtaler Mathilde Møller, projektleder for E-handelsprisen hos Dansk Erhverv Digital Handel,” udtaler udtaler Mathilde Møller, der er projektleder på E-handelsprisen hos Dansk Erhverv.

Rookies og veteraner

Det var blandet gruppe deltagere med erfaring fra tidligere års indstillingsudvalg og nogle, der deltog for første gang. En af dem, som har været med før, er Lotte Wøldiche Præstgaard, CMO hos Schibsted Danmark.

”Jeg synes, at det var dejligt at se så mange nye og så blandet et felt, både i forhold til ekspertise og erfaring, og jeg fik indtrykket af, at folk var forberedt og gerne ville gøre et grundigt stykke arbejde,” siger Lotte Wøldiche Præstgaard, inden hun fortsætter:

”Nu sad jeg med udvalg med både de store spillere herhjemme, men også mindre, men spirende virksomheder, og det var dejligt med inspiration fra så bred en vifte af e-handlere.”

imagejodw.png

Det er et synspunkt, som Heinrich Dalby, Digital og E-com manager hos Cryos International, der deltog for første gang, også kunne bekræfte.

”Det var en fremragende oplevelse og fedt at mødes med en masse ligesindede. Jeg var spændt på, hvad der skulle ske, men følte mig godt forberedt, og så var dejligt at blive lidt bekræftet i, at det, man selv havde lagt vægt på, var der også en masse andre, der havde gjort. Derudover blev mine forventninger til netværksdelen også indfriet, som man får udvidet på fineste vis og jeg fik hilst på både nye ansigter og gamle samarbejdspartnere,” siger Heinrich Dalby.

Det er alene eksperterne, der afgør vinderne, mens Dansk Erhverv står for faciliteringen af processen og selvfølgelig krukken med guld for enden af regnbuen, nemlig selve E-handelsprisfesten, der løber fysisk ad stablen den 25. maj i år.

Det næste skridt

I de kommende dage og frem til d. 10. februar vil virksomhederne i top20 blive kontaktet, hvor de bliver bedt om at bekræfte ønsket om deltagelse i konkurrencen. Gør de det, bliver de bedt om at udfylde og indsende en "two-pager" med en begrundelse for, hvorfor netop de skal vinde E-handelsprisen. Derefter bliver feltet skåret ned til en top5 for hver kategori, der så går videre til jurydagen, hvor de skal præsentere deres virksomhed over for juryen. Herefter kårer juryen en vinder, der bliver udråbt på scenen den 25. maj.

Du kan læse mere om E-handelsprisen 2023 og købe billet til selve kåringen allerede nu:

E-handelsprisen

Kontakt

Digital Handel

Mathilde Møller

Konsulent