; ;
Gemt

En kæmpe festdag: Her er de 25 kvindelige iværksættere, du bør kende

07. juni 2023

Drevne iværksættere blev tirsdag eftermiddag hyldet af Dansk Erhverv, da adm. direktør Brian Mikkelsen og erhvervsminister Morten Bødskov (S) overrakte blomster til 25 kvindelige iværksættere, du bør kende 2023.

Det var med høj sol, brede smil og en vigtig dagsorden, at Dansk Erhverv tirsdag kunne samle 25 kvindelige iværksættere, der på hver sin måde har udmærket sig inden for dansk iværksætteri.

Alle med en drivkraft og et mod til at forfølge drømmen om iværksætteriet, uanset om det er inden for biotech, fintech, smykker eller selvkærlighed.

Derfor var det også en stor fornøjelse for Dansk Erhvervs adm. direktør, Brian Mikkelsen, for tredje år i træk at kunne kåre ’25 kvindelige iværksættere du bør kende 2023’ ved en reception på Børsen.

”Jeg elsker at stå her i dag. Udover at solen skinner, så står jeg med mine helte. Det er kvindelige iværksættere og 25 af slagsen – så det her er min drømmedag,” sagde en storsmilende Brian Mikkelsen.

Sammen med erhvervsminister Morten Bødskov havde han fornøjelsen af at overrække blomster til de 25 iværksættere og samtidig sætte fokus på de barrierer, kvindelige iværksættere møder.

For selvom flere og flere kvinder forfølger drømmen om at blive iværksættere, er kun én ud af fire iværksættere kvinde.

”Det er drønhamrende ærgerligt, at der stadig er langt at gå. Der er for lidt kapital til kvinderne, der er for få kvinder, der bliver iværksættere. Det skal vi have sparket til – forstået på den måde, at det er helt sindssygt i vore dage, at så mange færre kvinder bliver iværksættere,” lød det fra Brian Mikkelsen.

En kæmpe anerkendelse
Ved receptionen havde de mange dygtige iværksættere også mulighed for at møde hinanden og tale sammen over et glas i solen eller finde plads i skyggen. Uanset hvad, var begejstringen smittende.

På dagen var der også mødt investorer fra en række kapitalfonde op for at hylde de 25 iværksættere. Det er glædeligt, for det viser et stigende ønske fra investorerne om, at få mere diversitet i deres investeringsportefølje.

”Det er fantastisk. Det er en kæmpe festdag med fejring af alle de her skønne kvinder,” sagde Nina Middelboe, stifter af SMYKBAR, og tilføjede:

”Jeg glæder mig til at se billederne af, hvordan vi stod oppe på balkonen. Jeg tænker, det må have set rigtig strålende ud.”

Med en stor buket i armene var der også et bredt smil hos Louise Holm, stifter af SalesStyling, som indretter boliger i forbindelse med salg.

”Det er helt fantastisk at stå her i dag. Det er jo en kæmpe anerkendelse, ikke kun af mig som iværksætter, men også hele det team, jeg har bag mig,” sagde hun glad.  

Fingeren på pulsen
Inden blomsteroverrækkelsen havde erhvervsminister Morten Bødskov benyttet lejligheden til at rose Dansk Erhverv for at sætte fokus på et vigtigt område for iværksætteriet:

”I sætter med det her arrangement fingeren på pulsen. Der er ikke tvivl om, at vi skal have flere kvindelige iværksættere.”

”Det er vigtigt at hylde kvindelige iværksættere, fordi vi skal have flere iværksættere, og fordi der er alt for mange kvinder, der i dag sidder med rigtig gode idéer og fremragende projekter, men fordi der eksempelvis mangler kapital, ikke får mulighed for at realisere det,” sagde ministeren.

Vigtige rollemodeller
Med kåringen vil Dansk Erhverv også gerne fremhæve kvindelige rollemodeller, så særligt unge kvinder har forbilleder at spejle sig i og får mod på selv at kaste sig ud i iværksætteriet.

”Vi holder det her arrangement, fordi vi har brug for flere kvindelige iværksættere. Der er alt for få. Så nu hylder vi nogle forbilleder, nogle man kan spejle sig i, og jeg tror, at det får flere lyst til at blive iværksættere,” sagde Brian Mikkelsen.

Og det var med stolthed og ydmyghed, iværksætterne tog opgaven som rollemodel på sig:

”Jeg er utrolig stolt af at være en af de her 25 iværksættere, for man bliver fremhævet som en rollemodel, og hvis jeg kan være med til at inspirere andre, er jeg megaglad for og stolt over det,” Louise Holm, SalesStyling.

Se flere billeder fra dagen her:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Jakob Carlsen

 

FIK DU LÆST?