{{title}}
{{body}}
{{tagline}}
{{body}}
| {{tag}}
{{body}}
{{body}}
{{item.label}}
{{f.label}}
{{Body}}
{{receiptRedirectText}}
Fejlkode: {{resetErrorCode}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{data.labels.body}}
{{data.labels.body}}
Her kan der kun vælges en:
Her kan der vælges flere:
Bemærk: ved valg af flere bliver søgningen smallere!
{{labels.errorBody}}
{{labels.noResultsBody}}
{{labels.errorBody}}
{{labels.noResultsBody}}
{{scrollHint}}
{{textLabels.successBody}}
{{data.qrText}}
{{Description}}
{{item.location}}
{{item.prices[0].value}} kr. ({{item.prices[0].label}}) / {{item.prices[1].value}} kr. ({{item.prices[1].label}})
{{item.location}}
{{item.prices[0].value}} kr. ({{item.prices[0].label}}) / {{item.prices[1].value}} kr. ({{item.prices[1].label}})
{{errorBody}}
{{noResultsBody}}
Her kan du som firmaadministrator ændre de 5 primære kontaktpersoner i jeres firma.
{{headerSubText}}
{{modal.modalCorrelationIdDisclaimer}}
{{headerSubText}}
{{additionalInformation.sustainability.subtitle}}
{{additionalInformation.sustainability.carbonReductionFocus}}
{{additionalInformation.sustainability.carbonReductionPotential}}
{{additionalInformation.investors.subtitle}}
{{additionalInformation.investors.businessModel.label}}
{{additionalInformation.companyStatus.label}}
{{additionalInformation.companyOtherArtifacts.label}}
{{modal.modalCorrelationIdDisclaimer}}
{{eventCard.text}}
28. juni 2023
Regeringen og alle Folketingets partier på nær Enhedslisten og Alternativet har i dag indgået et bredt rammeforlig for Forsvaret for 2024 – 2033. Forsvarsforliget bygger videre på 'det nationale kompromis’ om dansk sikkerhedspolitik fra marts 2022, genbekræfter, at Danmark skal nå NATOs såkaldte to procents målsætning senest i 2030, herunder at 20 procent af dette skal gå til investeringer i nyt materiel. Dansk Erhverv er klar til at støtte op om regeringens intentioner på Forsvarsområdet, og minder om, at alt efter hvordan delaftalerne gribes an, kan de øgede investeringer i forsvar munde ud i, at danske virksomheder udvikler nye og eksportegnede løsninger inden for en bred gruppe af brancher.
”Forliget viser tydeligt, at der er politisk vilje og evne til at løfte det fælles ansvar som styrkelsen af dansk Forsvar er. Det er endvidere meget positivt, at der i forliget også ses på, at styrkelsen af Forsvaret også skal være til gavn for samfundet, herunder dansk erhvervsliv og forsvarsindustri, som i høj grad kan understøtte Forsvaret i fremtiden, når det reelle arbejde med genopretningen af Forsvarets fundament skal på plads.” siger Brian Mikkelsen, adm. direktør i Dansk Erhverv.
”Den overordnede tegning i forliget bakker vi fuldt ud op om. Dansk Erhverv ser derudover frem til hvordan de skitserede delaftaler kommer til at blive forhandlet fra efteråret 2023 og frem. I første omgang forhandlingerne om en delaftale på personel og værnepligtsområderne, som også vil få konsekvenser på arbejdskraften i Danmark. Dansk Erhverv ser i den forbindelse frem til, hvordan regeringen og forligspartierne i samarbejde med dansk erhvervsliv i samarbejde kan finde modeller som både understøtter dansk sikkerhed, Forsvaret og erhvervslivets behov for arbejdskraft,” siger Brian Mikkelsen.
Regeringen vil investere godt 143 milliarder ekstra i forsvaret over en tiårig periode. Målet er at gøre Forsvaret og dermed samfundet mere robust og bedre rustet til at håndtere den nye sikkerhedspolitiske situation. Dansk Erhverv hilser det derfor velkommen, at investeringerne også skal bidrage til at erhvervslivet og forskning i endnu højere grad kan understøtte Forsvaret via blandt andet en styrkelse af Forsvarets brug af offentlig-private partnerskaber i forbindelse med forsvarets genopbygning og drift i fremtiden, herunder på hele det digitale område, og beskyttelse af kritisk infrastruktur.
”Hvis vi griber det rigtigt an, kan de øgede investeringer i Forsvaret munde ud i, at danske virksomheder udvikler nye og eksportegnede løsninger inden for en bred gruppe af brancher, som kan give vækst og arbejdspladser til Danmark. Dansk Erhverv hilser derfor det også velkommen, at forliget også styrker samarbejdet i EU, i Norden og i Rigsfællesskabet, herunder på det forsvarsindustrielle område,” siger Brian Mikkelsen.
Det er derfor også velkomment, at samarbejdet mellem Forsvaret, forskningsinstitutioner, erhvervslivet og i relevant omfang investeringssektoren styrkes, blandt andet igennem en revision af den forsvarsindustrielle strategi, og en strategisk inddragelse af erhvervslivet i rådgivningen af regeringen på det forsvarsindustrielle område, så dansk innovations- og konkurrenceevne kan styrkes og dansk erhvervsliv i endnu højere grad kan være i stand til at understøtte Forsvarets operative behov i fremtiden.
”I Dansk Erhverv mener vi, at det i de kommende delaftaler skal prioriteres, at der etableres et Innovations- og Teknologicenter, som skal bringe Forsvaret og erhvervslivet meget tættere på hinanden og sikre konkrete samarbejder i forhold til at udvikle innovative og teknologiske løsninger og produkter, som forsvaret i den grad får brug for, men ikke selv kender løsningen på – og her kan erhvervslivet hjælpe. Vi har dygtige virksomheder eksempelvis inden for cyber-, drone- og undervandsteknologi, som allerede i dag kan levere produkter og services af høj kvalitet, som det vil være oplagt i bringe i spil, når det gælder bidrag til forsvarssektoren,” siger Brian Mikkelsen.
Dansk Erhverv ser endvidere frem til at bidrage til de tre skitserede eksportudvalg vedr. økonomistyring, organisation og effektivisering i relevant omfang.
For yderligere kontakt Dansk Erhvervs pressetelefon på 70228010.