; ;
Gemt

Damstahl scorede Guld og pris-hattrick til E-handelsprisen 2023

25. maj 2023

Skanderborgensiske Damstahl blev den helt store vinder, da Dansk Erhverv torsdag kårede og hyldede de bedste danske digitale virksomheder til E-handelsprisen 2023. Matas, Royal Copenhagen og Elisa var også blandt vinderne til den store prisfest, hvor Kvadrat snuppede prisen for Bedste Grønne Tiltag.

Damstahl er måske ikke den allermest kendte virksomhed i Danmark, men torsdag var virksomheden ikke desto mindre på alles læber til E-handelsprisen 2023.

Den skanderborgensiske stålgrossist løb nemlig med hele tre priser, da Dansk Erhverv ved en stort anlagt prisfest med mere end 900 deltagere uddelte de eftertragtede E-handelspriser til Danmarks dygtigste digitale virksomheder.

Damstahl vandt i kategorierne Bedste B2B-virksomhed med online omsætning over 200 mio. kr. og Bedste Eksport-case og løb også med Guldprisen, som gives til den virksomhed, der ifølge Guldjuryen er den skarpeste virksomhed på tværs af alle vinderne.

”Vi er bare sindssygt glade lige nu. Det betyder virkelig meget at få branchens anerkedendelse – også mere end jeg lige havde troet,” jubler koncerndirektør Michael Lund.

Han uddyber:

”Jeg er enormt beæret over juryens flotte ord om vores udvikling, og især at de har lagt mærke til vores arbejde med bæredygtighed. Det er vi selv stolte over, så det er ekstra fedt, at andre også mener det.”  

Blæste juryen bagover

Ifølge Winnies Kruse, som er COO i Sport24 og medlem af Guldjuryen, er prisen og glæden helt fortjent:

”Damstahl imponerede og overraskede os i juryen helt vildt. Det er jo en kæmpe virksomhed i en industri, man ikke lige forbinder med e-handel, men de gør bare så mange ting supergodt. De er ekstremt kundeorienterede og digitale og så kan de præsentere nogle meget flotte resultater, som i høj grad er båret af deres digitale udvikling. Vi var helt blæst bagover.”

Hun fremhæver også virksomhedens arbejde med bæredygtighed:

”De fortjener stor ros for deres CO2-beregner, som hjælper klimaet, kunderne og ikke mindst Damstahl selv, fordi det giver Damstahl en masse nyttige data. Det er virkelig en inspiration for alle andre – og det gælder i virkeligheden hele den digitale rejse, Damstahl har været på.”

Se alle vinderne og Top 3 i hver kategori her

Flere debutanter blandt vinderne

Damstahl har ikke tidligere vundet en E-handelspris, og de var langt fra alene om at være vinder-debutant. Faktisk var det blandt vinderne kun Matas og Visma Dinero, der tidligere har hevet en førsteplads hjem. Det glæder Niels Ralund, e-handelsdirektør i Dansk Erhverv:

”Der er ikke noget til hinder for, at man vinder flere gange, men jeg synes personligt, at det er fedt, når vi ser nye vindere. Det vidner om, at vi har rigtig, rigtig mange dygtige e-handelsvirksomheder i Danmark. Og det gælder både dem, der er født digitale, og de fysiske butikker, som har taget e-handlen til sig.”  

Se alle billederne fra E-handelsprisen (fotokredit VINIA Media)

Han uddyber:

”I Dansk Erhverv har vi tæt kontakt med rigtig mange dygtige digitale virksomheder. I år har vi gjort ekstra meget for at få mange indstillede virksomheder og også høre fra nogle af de knap så kendte – som eksempelvis Damstahl – fordi det er så vigtigt at få fremhævet den meget store gruppe af dygtige virksomheder, Danmark har.”

En af vinder-debutanterne var Imerco, som vandt E-handelsprisen for bedste omnichannel. Netop den pris betyder meget, forklarer Emilie Reimar, som er CMO i Imerco:

”Vores mission er at give en sammenhængende kundeoplevelse på tværs af alle kanaler. Det kan man kun, hvis alle led i virksomheden arbejder sammen om det. Derfor er det så fedt at blive hædret for netop det. Nu skal det fejres!”

Kvadrat vandt specialprisen Bedste Grønne Tiltag

I år blev der også uddelt en ny pris nemlig specialprisen Bedste Grønne Tiltag. Ud af et stærkt felt på 29 virksomheder var det Kvadrat, der vandt prisen. De har udviklet et Carbon Neutrality-værktøj, der hjælper kunderne med at vælge produkter med lavest mulig klimabelastning.  

”Vi er enormt stolte af at vinde. Vi er i en forurenende industri, og derfor gør vi alt, hvad vi kan for at hjælpe vores kunder med at blive mere grønne. Det er fantastisk at blive hædret for det,” siger Njujsa de Gier, SVP for Marketing & Digital.

”Og så er vi ekstra stolte af, at juryen kvitterer for, at alt vores arbejde er dokumenteret. Det betyder meget for troværdigheden, som virkelig er vigtig på det her område,” supplerer Vigga Jacobsen, Head of Digital.

Billede: Vigga Jacobsen og Njujsa de Gier, VINIA Media

Om Dansk Erhvervs E-handelsprisen

Prisfesten blev for andet år i træk holdt i The Hangar – Clarion Hotel, hvor godt 900 festglade e-handlere var samlet til gallamiddag, prisshow og efterfølgende fest.

E-handelspriserne er blevet uddelt i mere end 25 år. Det er Dansk Erhverv, som arrangerer prisfesten og faciliterer hele processen med indstillinger, udvalgsmøder og jurydag, men vinderne vælges suverænt af uvildige juryer bestående af eksperter fra branchen. Dansk Erhverv har altså ingen indflydelse på, hvem der vinder.

I år var der mere end 1200 indstillede til priserne (Virksomheder kan godt være indstillet i flere kategorier)

 

Kontakt

Digital Handel

Niels Ralund

E-handelsdirektør
Medarbejderprofil
Kommunikation & Presse

Søren Willemoes Poulsen

Kommunikationskonsulent