{{title}}
{{body}}
{{tagline}}
{{body}}
| {{tag}}
{{body}}
{{body}}
{{item.label}}
{{f.label}}
{{Body}}
{{receiptRedirectText}}
Fejlkode: {{resetErrorCode}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{data.labels.body}}
{{data.labels.body}}
Her kan der kun vælges en:
Her kan der vælges flere:
Bemærk: ved valg af flere bliver søgningen smallere!
{{labels.errorBody}}
{{labels.noResultsBody}}
{{labels.errorBody}}
{{labels.noResultsBody}}
{{scrollHint}}
{{textLabels.successBody}}
{{data.qrText}}
{{Description}}
{{item.location}}
{{item.prices[0].value}} kr. ({{item.prices[0].label}}) / {{item.prices[1].value}} kr. ({{item.prices[1].label}})
{{item.location}}
{{item.prices[0].value}} kr. ({{item.prices[0].label}}) / {{item.prices[1].value}} kr. ({{item.prices[1].label}})
{{errorBody}}
{{noResultsBody}}
Her kan du som firmaadministrator ændre de 5 primære kontaktpersoner i jeres firma.
{{headerSubText}}
{{modal.modalCorrelationIdDisclaimer}}
{{headerSubText}}
{{additionalInformation.sustainability.subtitle}}
{{additionalInformation.sustainability.carbonReductionFocus}}
{{additionalInformation.sustainability.carbonReductionPotential}}
{{additionalInformation.investors.subtitle}}
{{additionalInformation.investors.businessModel.label}}
{{additionalInformation.companyStatus.label}}
{{additionalInformation.companyOtherArtifacts.label}}
{{modal.modalCorrelationIdDisclaimer}}
{{eventCard.text}}
Antallet af fremtidsfuldmagter stiger stadig markant og de første par tusinde er ikraftsat. Dog gives der fortsat afslag på mange ved aktivering. Det kan begrænses ved brug af professionel rådgivning mener Dansk Erhverv.
29. marts 2023
Det er meget positivt, at danskerne har taget muligheden for at oprette fremtidsfuldmagter til sig. Antallet af tinglyste fuldmagter er er stødt stigende: Hvor der i 2021 blev oprettet lidt under 54.000, er antallet i 2022 oppe på hele næsten 76.000. Der oprettes nu flere fremtidsfuldmagter end testamenter. Det viser de nyeste tal fra Tinglysningsretten som Dansk Erhverv har bearbejdet.
Til gengæld er det meget negativt at antallet af afviste fremtidsfuldmagter også er stigende. I 2022 blev hver tredje fuldmagt helt,- eller delvist afvist ved ønsket ikraftsættelse. Sådan viser tal fra Familieretshuset - der står for at ikraftsætte fremtidsfuldmagterne. Begrundelserne er bl.a. at fremtidsfuldmagterne indeholder upræcise formuleringer, manglende afgrænsninger eller er i modstrid med hvad der er hjemmel til i lovgivningen.
Sådanne fejl kalder på professionel rådgivning. Det er ikke til meget nytte at udarbejde dokumenter og betale for at de bliver tinglyst, for at nå til den erkendelse, at de ikke er brugbare hvis behovet pludselig opstår. Heldigvis er dansk erhvervsliv er fuldt med professionelle advokater, rådgivere og revisorer som står klar til at hjælpe i alle led af processen. Så uanset om man er helt grøn eller gammel i gårde så er der et tilbud derude som er brugbart. Vi kan jo ikke være eksperter i alting selv – vi skal gøre det vi er bedst til hver især.
Men hvorfor overhovedet oprette en fremtidsfuldmagt? Styrken ved en fremtidsfuldmagt er, at det er et officielt dokument, som giver mulighed for at lade en eller flere personer varetage personlige og/eller økonomiske forhold på vegne af dig, såfremt du grundet fx sygdom, demens, koma eller lignende hændelser, ikke længere kan handle fornuftigt. Fremtidsfuldmagten kan bl.a. give beføjelser til køb,- og salg af ejendom, aktier mv., optag og afdrag på lån, stemmeret på generalforsamlinger, ansøgning af støtte, puljer og ydelser samt personlige forhold som valg af plejetilbud eller lignende indenfor velfærd,- og sundhed. Uden en fremtidsfuldmagt kan man komme under offentligt værgemål, hvilket fratager en masse kontrol fra den enkelte.
Det kan altså give rigtig god mening at få styr på papirerne, hvis man er en af landets mange ejerledere, hvis virksomhed jo ikke går i stå, blot fordi man selv bliver ukampdygtig. Eller en del af den voksende gruppe af ældre hvis efterspørgsel efter valgfrihed og kvalitet er stigende. Muligheden for mere kontrol og sikkerhed er til stede – men det kræver at dokumenterne er lavet korrekt. Det er ikke rart at indse når skaden først er sket.