; ;
Gemt

80 mio. til cirkulær økonomi og reparationer på Finansloven for 2024

28. november 2023

 

Regeringen og en række partier har indgået en aftale om næste års finanslov, hvor der prioriteres cirkulære tiltag med en pulje, der skal fremme genbrug og reparationer for at reducere klimaaftrykket fra danskernes forbrug. Midlerne i puljen skal fordeles fra 2024 til 2027, og i andet halvår af 2024 skal der udarbejdes en konkret plan for prioriteringen af puljen.

I starten af 2024 skal der også udarbejdes en handlingsplan for reparationer, der skal fremme adgangen til reservedele, opdateringer og forlængelse af produkternes levetid. Initiativerne i handlingsplanen skal understøtte mindre forbrug af naturressourcer og øge genanvendelsen i Danmark. Der afsættes desuden 10 mio. kr. årligt i perioden 2024-2027 til handlingsplanen.

Dansk Erhverv er meget positive over prioriteringen af midler på finansloven til at fremme cirkulær økonomi. Det er et vigtigt og godt første skridt i retning af at fremme reparationer og andre tiltag, der kan påvirke forbrugsmønstre i en grøn retning. Dansk Erhverv vil være en aktiv medspiller i udmøntningen for at bringe erhvervets løsninger i spil.

Kontakt

Klima, energi og miljø

Andreas Hastrup Clemmensen

Chefkonsulent
Medarbejderprofil