{{title}}
{{body}}
{{tagline}}
{{body}}
| {{tag}}
{{body}}
{{body}}
{{item.label}}
{{f.label}}
{{Body}}
{{receiptRedirectText}}
Fejlkode: {{resetErrorCode}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{data.labels.body}}
{{data.labels.body}}
Her kan der kun vælges en:
Her kan der vælges flere:
Bemærk: ved valg af flere bliver søgningen smallere!
{{labels.errorBody}}
{{labels.noResultsBody}}
{{labels.errorBody}}
{{labels.noResultsBody}}
{{scrollHint}}
{{textLabels.successBody}}
{{data.qrText}}
{{Description}}
{{item.location}}
{{item.prices[0].value}} kr. ({{item.prices[0].label}}) / {{item.prices[1].value}} kr. ({{item.prices[1].label}})
{{item.location}}
{{item.prices[0].value}} kr. ({{item.prices[0].label}}) / {{item.prices[1].value}} kr. ({{item.prices[1].label}})
{{errorBody}}
{{noResultsBody}}
Her kan du som firmaadministrator ændre de 5 primære kontaktpersoner i jeres firma.
{{headerSubText}}
{{modal.modalCorrelationIdDisclaimer}}
{{headerSubText}}
{{additionalInformation.sustainability.subtitle}}
{{additionalInformation.sustainability.carbonReductionFocus}}
{{additionalInformation.sustainability.carbonReductionPotential}}
{{additionalInformation.investors.subtitle}}
{{additionalInformation.investors.businessModel.label}}
{{additionalInformation.companyStatus.label}}
{{additionalInformation.companyOtherArtifacts.label}}
{{modal.modalCorrelationIdDisclaimer}}
{{eventCard.text}}
16. november 2023
Regeringen har i dag præsenteret sin nye digitaliseringsstrategi, der indeholder syv strategiske indsatsområder som eksempelvis kunstig intelligens, kompetencer, SMV’er, internationale og regulatoriske rammebetingelser samt grøn omstilling. Dansk Erhverv bakker op om regeringens prioriteter. Samtidig ser man frem til at der kommer mere kød på benet, og prioriteterne omsættes til handling.
"Digitaliseringsstrategien er længe ventet. Sat på spidsen lever Danmark på fortidens digitale investeringer og visioner, og det er på tide at gentænke hele området og formulere nye visioner for næste kapital af digitaliseringen. Det er nødvendigt, hvis vi skal formå at være på forkant og skabe fremtidens jobs, vækst og velfærd - men også værne om sammenhængskraften i Danmark. Gør vi det klogt, kan vi gøre ansvarlig digitalisering til en konkurrencefordel. At regeringen nu lancerer sin strategi, vidner om ambitioner, og det er et godt første skridt. Men forhåbentlig kun det første,” siger vicedirektør i Dansk Erhverv Casper Klynge.
Hos Dansk Erhverv er især kunstig intelligens et prioriteret indsatsområde. Det samme er anvendelsen af digitale værktøjer til grøn omstilling. Derfor byder man det velkomment, at digitaliseringsminister Marie Bjerre lægger op til at opprioritere bl.a. de to områder.
“Det er rigtig set af regeringen at komme med en særskilt strategisk indsats for kunstig intelligens – det ser vi frem til og bidrager meget gerne fra erhvervslivet med indspil fra vores nye AI-koalition. Vores nylige AI-udspil peger på helt konkrete tiltag, der kan accelerere den danske AI-indsats. Fx behovet for mere massive investeringer, både i det offentlige og private. Derudover er der behov for langt større fokus på øget konkurrence og valgmuligheder. Det vil komme danske virksomheder til gavn - både dem, der udvikler, og dem, der anvender AI. Så det håber vi, at der vil være et fortsat politisk fokus på, når dagens strategi skal forhandles på plads,” siger Casper Klynge.
I Dansk Erhverv understreger man også behovet for kompetencer:
“Udviklingen inden for kunstig intelligens kalder også på opkvalificering og uddannelse. Det er positivt, at regeringen vil gøre teknologi til en faglighed i uddannelsessystemet, men vi så også gerne, at regeringen gik længere her og gjorde teknologiforståelse til et obligatorisk fag,” siger Casper Klynge.
Også den grønne dagsorden står centralt for Dansk Erhverv:
“Det er fx rigtig godt, at regeringen vil digitalisere forsyningssektoren, så vi kan begynde opbygningen af det mest effektive, fleksible og grønne forsyningsnet i verden. Det er netop en af anbefalingerne i vores Alliance for Digital og Grøn Omstilling, og det er godt at se at der nu er bevægelse på den front. Men der er brug for mange flere skridt, hvis vi skal få det fulde udbytte af de digitale klimaværktøjer. Det er gode takter fra regeringens side, men der er behov for langt større fokus på at bringe den private sektor og virksomhedernes løsninger i spil. Det kan fx være til implementering af digitale løsninger til energieffektivisering i ejendomme. Vi ser derfor frem til at overrække anbefalingerne fra Alliancen for Digital og Grøn Omstilling til digitaliseringsministeren allerede om få uger,” siger Casper Klynge.