; ;
Gemt

Christian Gregersen fra HORTEN: De traditionelle motivationsknapper ikke er længere tilstrækkelige

10. april 2024

Managing Partner, Christian Gregersen, fortæller om rådgiverbranchens udfordringer med rekruttering og fastholdelse af medarbejdere, og hvordan advokatvirksomheden arbejder med at imødekomme medarbejdernes ønske om work-life balance.

I en branche, der præges af hastig udvikling og store krav til de ansatte, står rådgiverbranchen over for betydelige udfordringer, især når det kommer til rekruttering og fastholdelse af talentfulde medarbejdere. Christian Gregersen, Managing Partner hos Horten, ser både konkrete udfordringer, men mener også at det skaber nogle muligheder for virksomhederne til at skabe rammer, som kommer både virksomheden og medarbejderen til gode.

Gregersen påpeger, at en af de største udfordringer i branchen er, at de store forventninger, som medarbejdere sommetider mødes med, kan få nogle til at føle sig pressede eller endog stressede. Dette har ført til, at nogle vælger at forlade branchen for at finde en bedre balance i deres liv.

"Vi ser derfor, at medarbejdere efter nogle år fravælger branchen for at stå af ræset og få mere balance i hverdagen," forklarer han.

For at håndtere denne udfordring understreger Gregersen vigtigheden af at tilbyde mere end blot løn og prestige. Medarbejderne efterspørger i stigende grad fleksibilitet, mening med arbejdet og god ledelse.

"Som arbejdsgiver skal man være god til at sikre, at der sættes nogle rammer op, hvor medarbejdere med ret forskellig tilgang og prioriteter kan trives" siger han, og understreger betydningen af at skabe et inkluderende og støttende arbejdsmiljø.

Hos Horten har man taget konkrete skridt for at adressere disse behov. Virksomheden arbejder med at skabe en inkluderende virksomhedskultur, hvor der lægges vægt på "empowerment", forstået som lavt hierarki, frihed under ansvar samt god dialog mellem medarbejdere og ledelse.

"Alle medarbejdere, uanset om man er picco eller partner, skal kunne gå ind til deres leder og komme med forslag, synspunkter og bekymringer og opleve at blive lyttet til og taget alvorligt," fortæller Gregersen.

Et af de nyeste initiativer hos Horten er indførelsen af en fleksibel ansættelsesmodel, hvor medarbejderne selv kan vælge mellem en traditionel ansættelse med mulighed for overarbejde eller en ansættelse med faste arbejdstider. Dette initiativ er designet til at fremme en åben dialog om arbejdstid og understøtter virksomhedens engagement i medarbejdernes velbefindende.

Gregersen fortæller, at "det er noget, man altid har kunnet aftale konkret med sin chef, men vi har indført det som generel ordning for at give en nem start på dialogen med chefen," og forklarer videre: ”Det er vigtigt for os at vise, at ledelsen bakker op om medarbejderens valg, uanset om det er den ene eller anden ramme for arbejdet.”

Ved at introducere en fleksibel ansættelsesmodel, forsøger virksomheden at signalere en klar vilje til at tilpasse sig medarbejdernes individuelle behov og livsstil.

Kontakt

Rådgivning & Rekruttering

Niels Hovmand

Chefkonsulent
Medarbejderprofil