Gemt

Dansk Erhverv på Klimafolkemødet: Det er god business at cykle til arbejde

21. august 2024

Der er store fordele at hente for virksomheder, når medarbejdere tager cyklen til arbejde. Det zoomer vi ind på i en paneldebat på Klimafolkemødet torsdag den 29. august. Skal du med?

Cyklen er en fast del af hverdagen for mange danskere, men i en tid, hvor både klima og sundhed er på dagsordenen, er cykling blevet mere relevant end nogensinde før.

Og udover at være en klimavenlig transportform, har cykling også betydelige sundheds- og erhvervsmæssige fordele. Det sætter vi fokus på i en spændende paneldebat arrangeret af Dansk Erhverv, Cyklistforbundet og Læger for Klimaet.

Paneldebatten finder sted den 29. august 2024 kl. 12.00-12.45 på Klimafolkemødet på Beige Scene, og debatten går under navnet "Vi cykler til arbejde: Sundt for krop og sjæl - og god business?"

På scenen kan du møde:

  • Jesper Kronborg, Branchedirektør for Dansk Erhverv Transport
  • Kenneth Øhrberg Krag, Direktør i Cyklistforbundet
  • Steen Nepper Nielsen, begejstret cykelmotionist og lektor ved Danmarks Institut for Pædagogik og Uddannelse
  • Søren Have, programchef i CONCITO med ansvar for at fremme omstillingen til fremtidens grønne mobilitet

Under debatten vil moderator Martin Schønemann-Lund, forperson i Læger for Klimaet, guide panelet gennem en række centrale spørgsmål som hvorfor vi bør være mere begejstrede for at cykle, hvordan vi får flere til at cykle til arbejde, og hvad virksomhederne selv kan gøre for at fremme cyklen som det foretrukne transportmiddel.

Mange fordele for virksomhederne
At få flere medarbejdere til at cykle på arbejde kan være en klar fordel for virksomheder. Cykling er en aktiv transportform, der både forbedrer fysisk og mental sundhed. Når medarbejdere cykler til arbejde, øger det deres velvære og trivsel, hvilket ofte fører til gladere og mere produktive medarbejdere. Det kan på sigt betyde færre sygedage, højere kvalitet i arbejdet og et bedre arbejdsmiljø – noget, der er gavnligt for både medarbejdere og virksomheder.

Medarbejdertransport udgør ofte en betydelig del af virksomheders CO2-aftryk, og ved at forpligte sig til reelle cykelfremmende tiltag kan virksomhederne reducere deres klimaaftryk. Derudover kan man ved at flytte flere fra bil til cykel minimere den stigende trængsel på vejene og dermed årligt spare samfundet for milliarder.

Vi håber at se så mange som muligt til en spændende og vigtig debat.

Kontakt

Transport

Mie Holbech Gustavsen

Erhvervspolitisk konsulent