; ;
Gemt

Se eller gense: Her er højdepunkterne fra Turismens Årsdag 2024

22. januar 2024

Børssalen summede af inspiration, indsigt og optimisme til Årsdag 2024 for Dansk Erhverv Turisme, Kultur og Oplevelse, hvor brancherne var samlet for at sparke året i gang med et brag. Her kan du se eller gense højdepunkterne fra dagen.

Turismens årsdag2024-18.jpg

Steen Slaikjær, ejer af Hvidberg Strand Feriepark, var en af de mange talere til årsdagen.

Ikke overraskende var der rift om pladserne til Turismens Årsdag 2024, hvor førende virksomhedsledere, beslutningstagere og eksperter var samlet i et tætpakket program for at inspirere og gøre klogere på alt det, der sker inden for turisme, kultur og oplevelsesøkonomien.

Børssalen udgjorde for anden gang rammerne for en spændende dag – og her blev det blev tydeligt, at bredden og fællesskabet inden for oplevelsesøkonomien kun er blevet stærkere.

Herunder kan du se, hvordan et nyt år blev sparket i gang.

Nederst kan du se, hvornår du skal sætte kryds i kalenderen, hvis du vil med, når vi gentager succesen i 2025.

Turismens årsdag2024-1.jpg

Igen i år blev årsdagen et overordentligt velbesøgt event, hvor Børssalen – og her Biblioteket – var stuvende fuld af repræsentanter fra de mange brancher inden for turisme, kultur og oplevelse.

imageenunm.png

”Jeg ved ikke, hvordan I har det, men jeg har det som at komme til en klassefest,” sagde formand for Dansk Erhverv og President og Group CEO for Scandic Hotels, Jens Mathiesen.

I sin tale lagde han blandt andet vægt på turisme- og oplevelsesøkonomiens enorme betydning for Danmark. At hele 250.000 lønmodtagerjobs afhænger af netop de brancher – mere end både medicinalindustrien, landbruget og IT-branchen. Tilsammen vel at mærke.

turismens årsdag2024-16.jpg

Mette Feifer, vicedirektør i Dansk Erhverv, var moderator for dagen og styrede et interesseret publikum igennem programmet.

imagenaawo.png

Det er et helt særligt sted, Imran Hussain, director of marketing for Chateau Denmark i Soho, London, repræsenterer.

Han var fløjet ind fra London for at give en key note tale om et eksklusivt koncept, hvor barer og hoteller ligger side om side i et af Londons musikhistories mest spændende kvarterer. Det er selvfølgelig et forhold, der er tænkt ind i mindste detalje for at give Chateau Denmarks gæster den bedste og mest mindeværdige oplevelse.

imagelz0mp.png

Selvom det kun var anden gang, årsdagen for Dansk Erhverv Turisme, Kultur & Oplevelse blev afholdt, var der stor interesse for eventet.

Siden årsdagen i 2023 er fællesskabet i Dansk Erhverv kun blevet større med alt fra hoteller, restauranter og cateringvirksomheder – til feriehusudlejere, museer og festivaler. Og ikke mindst Danmarks Rejsebureau Forening, som også er kommet til.

imagelo2a.png

Kim Fournais, der af de fleste er kendt som finansmand og CEO for Saxo Bank, er også den passionerede ejer af Vejrø. Sammen med Steen Slaikjær, ejer af Hvidberg Strand Feriepark, fortalte han om de mange barrierer og udfordringer, som regler, lovgivning og bureaukrati skaber, hvis man gerne vil investere og udvikle i den for landdistrikterne så vigtige kystturisme.

imagev1dg.png

Hvordan tiltrækkes de bedste medarbejdere – og hvilken betydning har nye generationer af medarbejdere på arbejdspladsen?

Det var nogle af de spørgsmål, Ulla Tofte, direktør for det Nationalhistoriske Museum - Frederiksborg, Jakob Lund, head of people and culture, Familien Bühlmann, og Henrik Piplits Jensen, managing director Denmark, Egencia, debatterede på scenen.

image7yckn.png

Der lød stor ros til hele turisme- og oplevelsesøkonomien på tværs af landet fra erhvervsminister Morten Bødskov (S), der fik hele salen til at grine, da han talte om naturoplevelser og glamping ved danske søer og kyster.

imagetsrt9.png

På trods af to gode år i 2022 og 2023, hvor turismen i Danmark har slået flere rekorder, er der i mange tilfælde også behov for nytænkning for at fastholde interesse og skabe udvikling, blev det flere gange slået fast fra scenen.

Heldigvis var der tid til både eftertænksomhed og idéudvikling i Børssalen.

imagezgw3b.png

Jesper Olesen, adm. direktør, Clarion Hotel Copenhagen Airport & Comfort Hotel Copenhagen Airport, Christian Folden Lund, adm. direktør, Bellagroup, Dorte Krak, adm. direktør, Arp-Hansen Hotel Group, Peter Schelde, adm. direktør, Comwell Hotels, og Søren Faerber, adm. direktør, Scandic Hotels Danmark, tog sammen temperaturen på hospitality-branchen.  

imagetl0q8.png

En ny analyse fra Dansk Erhverv viser, at turismeeksporten de seneste år har slået rekord. Hele 70 milliarder kroner er den vokset til.

image6ybh.png

I august 2022 var der cirka 80.000 fuldtidsansatte i hotel- og restaurationsbranchen. Af dem var omkring 32 procent fra udlandet.

blobid0.jpg

Stjerneøkonom og overvismand i De økonomiske Råd, Carl-Johan Dalgaard, gav en analyse af dansk økonomi og vovede sig ud i forudsigelser om fremtiden i det, han selv beskrev som dagens ”letbenede indslag”.

image1l6j6.png

Dansk Erhvervs egen cheføkonom, Tore Stramer, udfordrede Carl-Johan Dalgaard om forudsigelserne for dansk økonomis nærmeste fremtid. Det blev til en spændende snak om, hvad turisme- og oplevelsesøkonomien (måske) har i vente.

imagehvc4v.png

Efter dagens program var der tid til både at netværke og få lidt til ganen.

image0ndfw.png

Vi takker for en forrygende Årsdag for Dansk Erhverv Turisme, Kultur & Oplevelse og ser frem til næste år, hvor vi vil gentage succesen. Datoen er allerede fundet, og det bliver torsdag den 16. januar 2025.

Kontakt

Turisme, oplevelse & kultur

Lasse Fridberg Bilstrup

Chefkonsulent
Kommunikation & Presse

Liv Østerstrand Rasmussen

Journalist og kommunikationskonsulent