{{title}}
{{body}}
{{tagline}}
{{body}}
| {{tag}}
{{body}}
{{body}}
{{item.label}}
{{f.label}}
{{Body}}
{{receiptRedirectText}}
Fejlkode: {{resetErrorCode}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{data.labels.body}}
{{data.labels.body}}
Her kan der kun vælges en:
Her kan der vælges flere:
Bemærk: ved valg af flere bliver søgningen smallere!
{{labels.errorBody}}
{{labels.noResultsBody}}
{{labels.errorBody}}
{{labels.noResultsBody}}
{{scrollHint}}
{{textLabels.successBody}}
{{data.qrText}}
{{Description}}
{{item.location}}
{{item.prices[0].value}} kr. ({{item.prices[0].label}}) / {{item.prices[1].value}} kr. ({{item.prices[1].label}})
{{item.location}}
{{item.prices[0].value}} kr. ({{item.prices[0].label}}) / {{item.prices[1].value}} kr. ({{item.prices[1].label}})
{{errorBody}}
{{noResultsBody}}
Her kan du som firmaadministrator ændre de 5 primære kontaktpersoner i jeres firma.
{{headerSubText}}
{{modal.modalCorrelationIdDisclaimer}}
{{headerSubText}}
{{additionalInformation.sustainability.subtitle}}
{{additionalInformation.sustainability.carbonReductionFocus}}
{{additionalInformation.sustainability.carbonReductionPotential}}
{{additionalInformation.investors.subtitle}}
{{additionalInformation.investors.businessModel.label}}
{{additionalInformation.companyStatus.label}}
{{additionalInformation.companyOtherArtifacts.label}}
{{modal.modalCorrelationIdDisclaimer}}
{{eventCard.text}}
13. marts 2024
Det stråler ud af 23-årige Cecilie Olander, at hun er havnet på den rigtige hylde.
Det var ellers ikke hendes forventning, da hun søgte et job hos værktøjsgrossisten Carl Ras. For baseret på hendes tidligere færd på arbejdsmarkedet var risikoen for endnu et nederlag overhængende.
Som 16-årig blev hun diagnosticeret med borderline. En diagnose, der gør det svært for hende at varetage et almindeligt arbejde.
Diagnosen betyder, at hun har måttet vinke farvel til både SOSU-uddannelsen og en række andre job, der ikke har været i stand til at rumme hendes udfordringer. Og det har resulteret i flere skuffelser.
”Mine tidligere job har givet mig det ene nederlag efter det andet, og derfor har jeg oplevet meget usikkerhed og et lavt selvværd. Når der er kommet bump på vejen, så har de steder, jeg har været, sagt ”det skal du ikke det her”. Og så har jeg taget rutsjeturen igen,” siger Cecilie Olander.
Gav hende selvtilliden tilbage
Men nederlagene fik hende ikke til at miste modet. Hun søgte en elevplads hos Carl Ras, og det skulle vise sig at være den helt rigtige beslutning. For Carl Ras fik øjnene op for Cecilie Olander og gav hende en elevplads som handelstrainee i kundeserviceafdelingen.
Og faktisk blev Carl Ras så glad for hende, at hun efterfølgende fik tilbudt et fuldtidsjob i kundeservice. Det har gjort en kæmpe forskel for hende:
”Det har betydet alverden for mig at blive tilbudt en elevplads og efterfølgende et fuldtidsjob hos Carl Ras. For det har givet mig et klap på skulderen og vist mig, at jeg er god nok, som jeg er.”
Brug for særlige hensyn
Cecilie Olanders diagnose betyder, at hun er lidt mere følsom end andre. Derfor har hun behov for en række særlige hensyn for at lykkes i sit arbejde, og det har Carl Ras taget meget seriøst.
”Jeg har brug for ekstra støtte og brug for at have et samfund bag mig, der jævnligt siger, at de nok skal gribe mig, hvis jeg falder. Og det har min chef og mine kollegaer været virkelig gode til. De har taget sig tiden til at hjælpe mig,” siger hun.
Cecilie Olander og hendes chef har i fællesskab stykket en arbejdsplan sammen, og så har de ugentlige samtaler om hendes udfordringer. Samtidig har hun mulighed for at trække sig og arbejde hjemme, når hun har behov det.
Og takket være de særlige hensyn fra både Carl Ras, familien og kommunen fylder diagnosen ikke nær så meget, som den gjorde i starten.
”Jeg har været rigtig selvskadende. Men min familie, kommunen og Carl Ras har taget mig og løftet mig op. De har hjulpet mig til at blive meget bedre til at håndtere mine følelser, og i dag har jeg det meget, meget bedre,” siger Cecilie Olander.
Fandt et bedre match
Men rejsen hos Carl Ras har heller ikke været uden bump, og der har været behov for at sadle om undervejs.
For da Cecilie Olander trådte indenfor hos Carl Ras, startede hun i butikken i Roskilde og derefter i Ringsted. Men hendes ordblindhed og indlæringsvanskeligheder gav hende brug for ekstra tid til at lære, og det var der ikke tid til i butikkerne.
Derfor blev hun rykket over i kundeserviceafdelingen, hvor arbejdsfunktionerne var et væsentligt bedre match. Her stod hun blandt andet for kontooprettelser for nye kunder på butikkens tøjsortiment.
”Da jeg kom over i kundeservice, fik jeg lavet et større salg og fik serviceret kunderne langt bedre, end da jeg stod i butikken. At der er nogle faste regelsæt i forhold til, hvordan en ordre laves, gjorde, at jeg havde langt nemmere ved at præstere,” siger hun.
Går ekstra mil for ansatte
Cecilie Olander er ikke den eneste hos Carl Ras, der har særlige udfordringer. De seneste år har værktøjsgrossisten nemlig gjort en ekstra indsats for at hjælpe borgere, der har haft svært ved at finde fodfæste på arbejdsmarkedet, ud i praktik og løntilskud.
Carl Ras har blandt andet ansat borgere med depression, ADHD og paranoid skizofreni på centrallageret i Herlev. Her består en tredjedel af de ansatte i dag af socialt udsatte borgere. I kundeservice er de også et par stykker med udfordringer af forskellig karakter.
Og ligesom i Cecilie Olanders tilfælde har mange af ansættelserne resulteret i flere succesfulde fastansættelser.
Drømmer stort
I sin tid i kundeserviceafdelingen hos Carl Ras har Cecilie Olander fået flere succesoplevelser ind på kontoen. En af absolut største er et øget ansvar. Med stolthed i stemmen fortæller hun, at hun i samarbejde med fire andre kollegaer har fået ansvaret for at levere arbejdstøj til hele Region Hovedstaden, og det vækker stor begejstring:
”At få sådan et stort ansvar betyder rigtig meget for mig, og det gør mig utrolig glad. For det bekræfter mig i, at jeg gør det godt, og det betyder også, at min chef stoler på, at jeg kan levere,” siger hun.
Og succesoplevelserne hos Carl Ras har mere end bygget Cecilie Olander op. De har givet hende overskud til at drømme. Og når hun siger, at hun har fået selvtilliden tilbage, så er der noget om snakken. Hun drømmer nemlig om at blive leder en dag.
”Jeg kunne godt se mig selv blive leder i Carl Ras på et tidspunkt. Det betyder meget for mig, at min chef bakker mig op i mine ambitioner og fremtidsdrømme. Det varmer mig rigtig meget, at han tror på mig,” siger Cecilie Olander.