Gemt

Fødevarestyrelsen i stor kontrolkampagne: Har du styr på dine fødevareemballager?

08. marts 2024

Dagligvarebutikker, spisesteder og fødevaregrossister, der bruger, producerer, eller markedsfører fødevareemballager og udstyr, der kommer i kontakt med fødevarer, kan få besøg af Fødevarestyrelsen i forbindelse med deres nye kontrolkampagne.

Fødevarestyrelsen har i marts igangsat en kontrolkampagne om brug og mærkning af fødevarekontaktmaterialer, som vil fortsætte indtil august 2024.

Fødevarevirksomheder, der anvender fødevareemballager og -udstyr, som bøtter, bokse, poser og andre beholdere til mad skal indhente og følge de nødvendige anvendelsesanvisninger for disse, så der ikke sker uønsket afsmitning af kemiske stoffer til fødevaren.

Virksomheder, der markedsfører fødevareemballager og udstyr, der kommer i kontakt med fødevarer, skal samtidig sørge for, at de nødvendige anvendelsesanvisninger følger med.

Anvendelsesanvisningerne skal enten kunne findes som mærkning på selve emballagen og udstyret, i en tilhørende brugsanvisning eller i anden dokumentation.

Emballagen på færdigpakkede fødevarer kan i visse tilfælde genbruges. ⇒ Læs mere om genbrug af emballage på Fødevarestyrelsens hjemmeside

Kontrolkampagnens formål

  • Kontrollere brug og genbrug af fødevarekontaktmaterialer hos detailfødevarevirksomheder.
  • Vejlede om korrekt anvendelse af fødevarekontaktmaterialer hos detailfødevarevirksomheder, herunder om genbrug af emballager.
  • Kontrollere og vejlede om mærkning af fødevarekontaktmaterialer hos fødevarekontaktmateriale-engrosforhandlere.
  • Kontrollere overensstemmelse mellem anvendelsesanvisninger i overensstemmelseserklæringen og mærkningen på produkter hos fødevarekontaktmateriale-engrosforhandlere.

Kontrolkampagnens målgruppe

  • 600 detailvirksomheder med produktion (dagligvarebutikker, spisesteder, slagterbutikker, delikatessebutikker).
  • 150 grossister, der producerer, markedsfører eller indfører fødevarekontaktmaterialer (der tages udgangspunkt i oplysninger fra besøgene i detailvirksomhederne og kendskab til engrosvirksomheder).

Kontakt

Fødevarer

Saoirse McKeever Andersen

Fagchef for fødevarer
Fødevarer

Krestine Greve

Chefkonsulent