{{title}}
{{body}}
{{tagline}}
{{body}}
| {{tag}}
{{body}}
{{body}}
{{item.label}}
{{f.label}}
{{Body}}
{{receiptRedirectText}}
Fejlkode: {{resetErrorCode}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{data.labels.body}}
{{data.labels.body}}
Her kan der kun vælges en:
Her kan der vælges flere:
Bemærk: ved valg af flere bliver søgningen smallere!
{{labels.errorBody}}
{{labels.noResultsBody}}
{{labels.errorBody}}
{{labels.noResultsBody}}
{{scrollHint}}
{{textLabels.successBody}}
{{data.qrText}}
{{Description}}
{{item.location}}
{{item.prices[0].value}} kr. ({{item.prices[0].label}}) / {{item.prices[1].value}} kr. ({{item.prices[1].label}})
{{item.location}}
{{item.prices[0].value}} kr. ({{item.prices[0].label}}) / {{item.prices[1].value}} kr. ({{item.prices[1].label}})
{{errorBody}}
{{noResultsBody}}
Her kan du som firmaadministrator ændre de 5 primære kontaktpersoner i jeres firma.
{{headerSubText}}
{{modal.modalCorrelationIdDisclaimer}}
{{headerSubText}}
{{additionalInformation.sustainability.subtitle}}
{{additionalInformation.sustainability.carbonReductionFocus}}
{{additionalInformation.sustainability.carbonReductionPotential}}
{{additionalInformation.investors.subtitle}}
{{additionalInformation.investors.businessModel.label}}
{{additionalInformation.companyStatus.label}}
{{additionalInformation.companyOtherArtifacts.label}}
{{modal.modalCorrelationIdDisclaimer}}
{{eventCard.text}}
25. september 2024
Når lystsejlere er i havsnød, det almene farvand skal overvåges, og når kongeskibet kommer på besøg, så trækker 54-årige Bjarne Dahl i uniformen og rykker ud – også selvom hans civile fuldtidsarbejde kalder tidligt næste morgen.
For Bjarne Dahl er ikke kun driftsansvarlig i den tekniske afdeling hos Salling Group i Aarhus. Han er også næstkommanderende i den lokale flotille i Juelsminde i marinehjemmeværnet i Danmark.
Og i dag kan han og de 13.000 andre frivillige og reservister i det danske forsvar, hjemmeværn, beredskabsstyrelse og kystredningstjeneste igen trække i uniformen på deres civile arbejde, når Uniform på jobbet-dag for andet år løber af stablen.
Værdsætter fællesskabet
For Bjarne Dahl har Uniform på jobbet-dagen en stor betydning, for det er en dag, der er med til at kaste lys over det arbejde, han i fællesskab med andre frivillige yder for det danske samfund.
”For mig betyder det rigtig meget, at frivillige og reservister kan få lov til at bære uniform i dag. For det er alle tiders lejlighed til at få fortalt historien om det frivillige Danmark og vise den store forskel, alle frivillige og reservister sammen gør for det danske samfund,” siger Bjarne Dahl.
Og en stor forskel gør han da også, når han bruger et sted mellem 100 og 200 timer i kvartalet på at trække i uniformen – helt ulønnet. For ham er det især dét at løfte en vigtig samfundsopgave, der driver værket.
”Min rolle i marinehjemmeværnet giver mig en personlig tilfredsstillelse, hvor jeg føler, at jeg gør en forskel. Jeg synes faktisk også, at man er forpligtet til at give noget igen til det lykkelige samfund, vi lever i i Danmark. At give igen der, hvor man har mulighed for det,” siger han.
Men for Bjarne Dahl handler det også i høj grad om fællesskabet, der følger med frivilligheden.
”Jeg synes også, at det er en hyggelig fritidsinteresse, som giver et godt samvær og kammeratskab med de andre frivillige. De er jo alle en flok mennesker, som selv har valgt jobbet til. Der er ikke nogen, der har tvunget dem. Så vi deler den fælles interesse, når vi er der, og det giver mig meget socialt,” siger han.
Arbejdsplads bakker op
Bjarne Dahl møder op i uniform, fordi hans arbejdsplads har tilladt det. En beslutning, der vækker stor begejstring hos ham:
”Jeg synes, at det er rigtig fedt at arbejde i en virksomhed, som støtter op om Uniform på jobbet-dagen. For det er en rigtig god måde at få anskueliggjort mangfoldigheden, der er i virksomheden og vise, hvor mange andre af ens kollegaer, der også tjener samfundet og yder en ekstra indsats for at forsvare vores fædreland,” siger Bjarne Dahl og tilføjer:
”Sidste år satte dagen gang i interessante samtaler med nogle af mine kollegaer. Det var en rigtig god icebreaker til at komme i gang med at tale om frivilligheden, og det, synes jeg, er vigtigt. For på den måde kan dagen måske også skabe nysgerrighed og interesse hos andre, som kan blive inspireret til selv at blive frivillig.”
Vil ikke opgive frivilligheden
Bjarne Dahl har været frivillig i Marinehjemmeværnet i over 30 år, hvor han har passet et fuldtidsarbejde ved siden af. Men selvom frivilligheden kræver mange timer, så har han langt fra planer om at stoppe. Tværtimod. For til nytår avancerer han yderligere og indtager roret som chef for flotillen i Juelsminde.
”Jeg tror ikke, at jeg slipper jobbet som frivillig, før jeg ikke længere kan håndtere det rent fysisk. Både på grund af den forskel, jeg kan gøre, men også på grund af fællesskabet og den tilfredshed, jeg får ved at være en del af det. Den ville jeg være meget ked af at skulle opgive,” siger Bjarne Dahl. Han tilføjer:
”Jeg vil i allerhøjeste grad anbefale andre også at blive frivillig. For hver time, jeg giver, får jeg to tilbage. Det skaber bare noget motivation og energi at komme ud at være sammen med andre motiverede og glade mennesker. Det bliver man jo selv glad af.”