{{title}}
{{body}}
{{tagline}}
{{body}}
| {{tag}}
{{body}}
{{body}}
{{item.label}}
{{f.label}}
{{Body}}
{{receiptRedirectText}}
Fejlkode: {{resetErrorCode}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{data.labels.body}}
{{data.labels.body}}
Her kan der kun vælges en:
Her kan der vælges flere:
Bemærk: ved valg af flere bliver søgningen smallere!
{{labels.errorBody}}
{{labels.noResultsBody}}
{{labels.errorBody}}
{{labels.noResultsBody}}
{{scrollHint}}
{{textLabels.successBody}}
{{data.qrText}}
{{Description}}
{{item.location}}
{{item.prices[0].value}} kr. ({{item.prices[0].label}}) / {{item.prices[1].value}} kr. ({{item.prices[1].label}})
{{item.location}}
{{item.prices[0].value}} kr. ({{item.prices[0].label}}) / {{item.prices[1].value}} kr. ({{item.prices[1].label}})
{{errorBody}}
{{noResultsBody}}
Her kan du som firmaadministrator ændre de 5 primære kontaktpersoner i jeres firma.
{{headerSubText}}
{{modal.modalCorrelationIdDisclaimer}}
{{headerSubText}}
{{additionalInformation.sustainability.subtitle}}
{{additionalInformation.sustainability.carbonReductionFocus}}
{{additionalInformation.sustainability.carbonReductionPotential}}
{{additionalInformation.investors.subtitle}}
{{additionalInformation.investors.businessModel.label}}
{{additionalInformation.companyStatus.label}}
{{additionalInformation.companyOtherArtifacts.label}}
{{modal.modalCorrelationIdDisclaimer}}
{{eventCard.text}}
18. september 2024
Det danske sundhedsvæsen står over for store udfordringer med en aldrende befolkning, flere kronisk syge og færre hænder til rådighed. Derfor glæder Dansk Erhverv sig over, at flere års debat og usikkerhed om sundhedsvæsenets indretning nu bliver afløst af en klar vision fra regeringen.
Regeringens sundhedsudspil lægger op til at bevare regionerne, der dog går fra fem til fire, da Region Hovedstaden og Region Sjælland lægges sammen til én region, mens 17 nye sundhedsråd afløser de 22 sundhedsklynger.
"I Dansk Erhverv ser vi med spænding frem til sundhedsrådenes betydning for sammenhængende patientforløb og en bedre forebyggelse og tidlig indsats, for her halter det system, vi har i dag"
siger Mette Feifer, der er vicedirektør for sundhed, velfærd & oplevelse i Dansk Erhverv.
"Vi tror, at de nye sundhedsråd kan komme til at gøre en forskel for at sikre større sammenhæng og kædeansvar i sundhedsvæsenet. Med en øremærket økonomi vil rådene kunne løfte store opgaver og styrke den tidligere indsats – eksempelvis via hjemmemonitorering og hjemmebehandling. Det har vi i Dansk Erhverv efterlyst, så der er klare økonomiske incitamenter til at holde patienterne ude af hospitalerne. Et område hvor mange private aktører står klar med løsninger, der kan implementeres nu og her," siger Mette Feifer.
Regeringen lægger blandt andet op til, at akut sygepleje, avanceret genoptræning, specialiseret rehabilitering og den patientrettede forebyggelse flyttes fra kommunerne til de nye sundhedsråd.
"For Dansk Erhverv er det afgørende, at patientrettighederne ikke forringes. Heller ikke på genoptræningsområdet, når området flyttes fra kommunerne. Det er positivt, at patienternes frie valg faktisk udvides, når det handler om akutpladser, hvor mange private også vil kunne bidrage. Endelig er det positivt, at de eksisterende patientrettigheder fastholdes, så private sygehuse fortsat kan bidrage til at nedbringe ventetiderne," siger Mette Feifer.
Styrket indsats for kronikere
Der er i den grad grund til at rose regeringen for, at der lægges op til at indføre kroniker-pakker med ret til en personlig behandlingsplan for kronikere, som det kendes fra andre sygdomsområder som hjerte- og kræftsygdomme.
"Flere og flere danskere lever med kroniske folkesygdomme som KOL, diabetes, hjerte-kar-sygdomme og astma. Derfor er det meget positivt, at regeringen har fokus på at styrke det nære sundhedsvæsen og sikre bedre rammer for multisyge og borgere med kronisk sygdom – blandt andet med ret til individuelle behandlingsforløb," siger Mette Feifer.
Dansk Erhvervs analyser har tidligere vist, at hvis kronikere modtager en bedre behandling, så deres arbejdsmarkedsdeltagelse nærmer sig resten af befolkningens, så kan det øge arbejdsstyrken med ikke færre end 17.500 årsværk. Investering i sundhed og kronikere er derfor også en investering i en bedre samfundsøkonomi
Forløser digitalt potentiale
Samtidig er der grund til at glæde sig over, at regeringen nu for alvor lægger op til at bringe de mange nye digitale sundhedsløsninger i spil gennem flere initiativer i udspillet.
Konkret lægges der blandt andet op til at indføre en digital patientrettighed, som Dansk Erhverv længe har efterspurgt.
"I Dansk Erhverv er vi glade for borgernes ret til at vælge en digital løsning. Mange borgere ønsker at benytte en digital adgang til sundhedsvæsenet, og det kan spare både tid og ressourcer hos både borgere og personale, når borgeren skal i kontakt med sundhedsvæsenet," siger Mette Feifer.