Gemt
Presse og Nyheder

Beskatning af fri telefon og internet afskaffes fra 2020

Folketinget har den 26. april 2018 vedtaget et lovforslag om ophævelse af beskatningen af fri telefon og internet for lønmodtagere og selvstændigt erhvervsdrivende.

Nyhed

Dansk Erhverv | PERSONALE - 24. maj 2018

Der er med finansloven for 2018 opnået enighed om at afskaffe beskatningen af fri telefon og internet, som en medarbejder får stillet til rådighed af sin arbejdsgiver til privat benyttelse. Afskaffelsen sker imidlertid først med virkning fra 2020, og vi må derfor se frem til et par år med den nuværende beskatningsmodel.

I dag bliver en medarbejder beskattet af 2.800 kr. pr. år eller 233,33 kr. pr. måned som A-indkomst, hvilket betyder med samme beskatning som løn.

Den fremtidige skattefrihed vil gælde, selvom medarbejderens husstand også har mulighed for at anvende den frie telefon eller internet. Goder, der stilles til rådighed for andre end medarbejderen selv, vil fortsat være skattepligtige for medarbejderen.

Der er med afskaffelsen af beskatningen ikke lagt op til en ændring af de nuværende regler for hvor mange telefoner mv. den enkelte medarbejder kan få stillet til rådighed til egen privat benyttelse. Det vil fremover også fortsat skulle vurderes individuelt, om der er en reel arbejdsmæssig begrundelse for, at medarbejderen får stillet flere telefoner til rådighed.

Kontakt os

Der anvendes cookies til at forbedre din oplevelse af websitet. Du accepterer ved at navigere videre. Læs mere om website cookies.